NEVREME POGODILO SRBIJU: Snažan pljusak potopio Beograd, širom zemlje ugašeno 20 požara (VIDEO)

Nevreme koje je pogodilo Srbiju u večernjim satima 5. jula, donelo je dugo čekano zahlađenje i pad temperature, ali i ozbiljne probleme na ulicama Beograda i širom Srbije.

Screenshot

U glavnom gradu Srbije neke saobraćajnice su bile skoro potpuno potopljene, a u drugom delovima Beograda saobraćaj se odvijao otežano.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu, objavila je Radio-televizija Srbije.

Od 91 intervencije na teritoriji cele zemlje, 20 je bilo zbog požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici, saopštio je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema objavama korisnika društvene mreže Tviter, problema je bilo na Novom Beogradu, Bežaniji i Zemunu.

Korisnici društvenih mreža objavili su veliki broj snimaka i fotografija na kojima se vidi kako su izgledale beogradske ulice tokom nevremena.

U Beogradu su pripadnici policije izvukli više od 100 ljudi koji su usled vodene bujice ostali zaglavljeni u autobusima i automobilima.

NEVREME JE POGODILO I MESTA ŠIROM SRBIJE

U selu Slatina, iznad Ušća kod Kraljeva, udari groma izazvali su požar u borovoj šumi, a vatra je zahvatila 40 ari.

Jaka kiša, povremeno sa gradom veličine graška, pala je i na Kruševac oko 17:00 sati. Oluju, koja je punim intenzitetom trajala duže od 30 minuta, pratili su udari vetra od 54 kilometra na sat. Za pola sata temperatura je pala sa 35 na 20 stepeni, a za isto vreme palo je 13 litara kiše po metru kvadratnom.

Olujni vetar i jaka kiša, praćena gradom, zahvatili su juče posle podne i Smederevo, ali i delove Ivanjice, Šapca i drugih mesta u Srbiji.

(Tpknews.com/BBC)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker