TRAGEDIJA KOD PETROVCA NA MLAVI: Iz provoda pravo u smrt! (FOTO)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak rano ujutru dogodila u Kamenovu kod Petrovca na Mlavi, poginuli su Mihajlo Jović (25) i Ivan Stanisavljević (25), obojica iz Petrovca na Mlavi, dok su Stefan Jović (25) i Ivan Ivanović (25), takođe iz Petrovca, zadobili teže i lakše povrede.

screenshot-163

Ova teška nesreća dogodila se u utorak u 2:20 časova, na putu koji od Petrovca vodi ka Požarevcu, kod sela Kamenovo. Ulazeći u krivinu, Mihajlo je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i, nakon što je srušio nekoliko stubova dvorišne ograde, udario u drvo i oborio ga.

Na licu mesta poginuli su Mihajlo Jović i Ivan Stanisavljević, koji se nalazio na zadnjem sedištu iza vozača. Stefan Jović, koji ima isto prezime kao i stradali Mihajlo, ali nisu rođaci, zadobio je teže povrede, i nije životno ugrožen. Ivan Ivanović, koji je pri sletanju s puta ispao iz auta, prošao je sa lakšim povredama glave i ruke.

Čim je ispao iz auta, Ivan je odmah zatražio pomoć u obližnjoj kući, odakle su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Auto je bio toliko uništen, da su vatrogasci morali najpre da iseku lim, a onda da izvuku tela poginulih.

Kako smo saznali od prijatelja četvorice mladića, oni su tokom noći taksijem otišli u kafanu “Stiški dvor” u Rašancu. Tu su se posvađali sa nekim mladićima iz Rašanca i bili izbačeni iz kafane, i odande se vratili nazad u Petrovac takođe taksijem, gde su svratili u kafanu “lepeza” i u još nekoliko kafića, nastavivši da piju.

Međutim, u međuvremenu Mihajlo je otišao kući i uzeo svoj “pežo” i sva četvorica krenula su nazad, u Rašanac. Razlog ovog povratka u Rašanac bio je, kako se nezvanično spekuliše, da bi završili sukob koji su prethodno u kafani započeli sa nekim mladićima. Ali, tamo nisu stigli, jer su sleteli s puta u Kamenovu. Međutim, to su samo nagađanja, a činjenice o svim okolnostima ove tragedije tek treba da se utvrde.

Mihajlova majka, Vesna Martinović koja pored njega ima i mlađu ćerku, koja je pred porođajem, udata u Šapinu a živi u Beču, tragičnu vest saznala je od policije.

tragedija-petrovac-na-mlavi-2

Jutros su me telefonom pozvali iz policije, ali mi nisu rekli šta se desilo, već su mi samo saopštili da je moj Mihajlo imao udes. Odmah sam otišla na mesto nesreće i tek tada sam saznala da je moj sin poginuo – kaže kroz suze Mihajlova majka.

Mihajlo je odrastao bez oca, koji je preminuo dok je on još bio dete, a u Beču ima mlađu sestru, koju porodica očekuje da pristigne zbog sahrane.

Bez oca je bio i poginuli Ivan Stanisavljević, koji je na ulazu u Petrovac živeo u kući sa majkom, babom i dedom. Nakon primanja saučešća, nisu želeli ništa više da pričaju.

Povređeni mladići su studenti, dok su poginuli Mihajlo i Ivan bili fudbalske sudije.

Poznajem ih odlično jer sam sarađivao sa njima. Bili su divni momci i kvalitetne sudije, koje su svi poštovali i proricali im uspešnu sudijsku karijeru – kaže nam Goran Milanović, predsednik sudijske organizacije za Braničevski okrug.

Sahrana nastradalih mladića još uvek nije zakazana, jer se njihova tela nalaze na obdukciji.

Uzrok teške saobraćajne nesreće za sada nije poznat, jer je istraga još uvek u toku. Pretpostavlja se da je Mihajlo prebrzo ušao autom u krivinu, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta, a onda udario u drvo. Na mestu nesreće vide se polomljeni stubovi dvorišne ograde, kao i slomljeno i oboreno stablo.

tragedija-petrovac-na-mlavi-3

Poginuli Mihajlo i Ivan često su navraćali u kafić “Kod Čede”, u centru Petrovca na Mlavi, gde su ih svi gosti poznavali i poštovali. U uglu ovog kafića ostala je Mihajlova sportska torba, koju je on tu ostavio nakon fudbalske utakmice na kojoj je sudio u nedelju.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker