POŽAREVAC: Valjarević podneo ostavku, Igor Veselinović novi direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”

Na šestom zasedanju skupštine Grada Požarevca pored usvajajanja budžeta i važnih pitanja za grad Požarevac, izabran je Igor Veselinović, za novog direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac.

Levo – Saša Valjarević / Desno – Igor Veselinović

Skupština Grada Požarevca na jučerašnjoj sednici izabrala Igora Veselinovića za direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac. Dok je Saša Valjarević, koji je ranije obavljao taj posao, podneo je ostavku.

Novi direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Igor Veselinović izjavio je prilikom imenovanja da će glavni zadatak vodovoda u narednim mesecima biti rešavanje pitanja vodosnabdevanja u gradu.

Veselinović je rođen 1975 godine u Smederevu a po zanimanju je diplomirani inženjer geologije i ugledni član Srpske napredne stranke. U dosadašnjoj karijeri je, između ostalog, obavljao i poslove nadzora i projektovanja sistema vodosnabdevanja širom Srbije.

Od 2001. do 2009. radio je u Direkciji za izgradnju, urbanizam građevinsko zemljište Smederevo. Nakon toga je bio zaposlen u PZP „Požarevac“, gde postaje koordinator službe nadzora, na poslovima nadzora nad izgradnjom cevovoda nakon uvođenja vanredne situacije u Požarevcu. Od 2012. do 2015. godine radio je u preduzeću „Telekomunikacije“ Blace.

Do imenovanja direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, radio je na poslovima nezavisnog eksternog nadzora nad vanrednom situacijom gradonačelnika Požarevca.

Požarevac već duže vremena ima velikih problema sa vodosnabdevanjem. Krajem prošle godine, zbog povećane količine nitrata voda nije bila ispravna za piće i građani su se nekoliko meseci snabdevali vodom uz pomoć cisterni. Zbog svega toga uvedeno je i vanredno stanje koje je trajalo sve do septembra ove godine.

Skupština grada Požarevca na sednici održanoj u oktobru nije usvojila izveštaj o poslovanju JKP „Vodovod i kanalizacija“, sa obrazloženjem da je, između ostalog, „Uvidom u izveštaj o realizaciji programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac za 2015. godinu, utvrđeno da je prilikom sačinjavanja istog na snazi bila vanredna situacija.

Međutim i pored te okolnosti u izveštaju se nigde nije spominjala vanredna situacija niti kako je prevazići. Imajući u vidu tu činjenicu prilikom razmatranja izveštaja nije moglo detaljno da se sagleda šta je JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac do trenutka uvođenja vanredne situacije preduzelo da ne dođe do povećanja sadržaja nitrata u vodi, što je predstavljalo razlog za uvođenje vanredne situacije“.

TPKNES/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker