SUĐENJE ZLOTVORU IZ VRATARNICE: Monstrum negirao silovanje deteta, majci devojčice pozlilo!

Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica priznao je danas na početku suđenja u Višem sud u Zaječaru da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice Anđeline Stefanović koju je letos oteo sa rođendana, ali je negirao da ju je ubio i silovao.

Monstrum: Vladica Rajković (28)

On je tvrdio da je devojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice – da ju je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi.

Takođe je negirao da ju je silovao.

On je optužen da je devojčicu odveo je do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskihkuća i tu je u jarku silovao. Nakon toga, detetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama.

Advokat porodice Stefanović, Maja Atanasković rekla je posle suđenja da je današnji iskaz optuženog u potpunoj suprotnosti sa obdukcionim nalazom i nalazom o nanetim povreda.

Mediji su preneli da se Rajković sve vreme tokom suđenja držao mirno, staloženo, bez pokazivanja reakcije kajanja. Majka ubijene devojcice, Danijela Stefanovic dala je izjavu u svojstvu svedoka, nakon čega joj je pozlilo.

Rajković je tražio da sudenje bude zatvoreno za javnost, ali petočlano sudsko to nije dozvolilo.

Suđenje se nastavlja 29. marta, kada je planirano ispitivanje veštaka Medicinskog fakulteta u Nišu na kojem je rađena obdukcija.

Pravnu podršku s ciljem dobijanja maksimalne kazne za ubicu, porodici Stefanović pružila je Fondacija Tijana Jurić, koja je najavila da će ovaj slučaj pratiti do izricanja presude, a zatim će u javnost izaći sa zahtevom da se uvede kazna doživotnog zatvora.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker