KOLEKTIVNA PLJAČKA KUČEVLJANA: Voda i komunalije skuplje zbog neracionalnog poslovanja javnih preduzeća

Proteklih dana veliki broj Kučevljana požalilo se na ekstremno uvećane iznose koji su pristigli na računima za utrošenu vodu u aprilu. U pojedinim zgradama su uvećani i više od dva i po puta.

Mnogi žitelji Kučeva su iznenađeni zbog iznosa na mesečnom računu za utrošenu vodu. Nerealno visoki računi naveli su pojedine sugrađane da sumnjaju u njihovu ispravnost, čak se ide i do toga da ih je neko iz JKP “Kučevo” namerno kolektivno pokrao.

Iskustva korisnika iz ranijeg perioda potvrđuju da ima slučajeva kada su građani svedoci da vodomeri rade punom parom iako u naselju danima nema vode. Uglavnom, posle nestanka vode, u vodomeru ostane vazduha koji ga okreće i tako pokazuje da je očitavanje potrošnje u toku i time lažno stanje. Ko u tim situacijama potrošačima nadoknađuje štetu, u JKP “Kučevo” nemaju odgovor?

Ono što dovodi u sumnju su cifre na računima koji se po zgradama razlikuju za svega 1 kubik u plusu ili minusu, tako ako je prikazano da je jedna zgrada potrošila 186 kubika druga zgrada je utrošila 187 kubika i tako redom. Još više se dovodi u pitanje povećana potrošnja od dva i po puta u odnosu na račune iz predhodnog perioda. Da li je neko stvarno pokrao građane Kučeva?

Pored uvećane kubikaže za utrošenu vodu JKP “Kučevo” je bez najave povećalo i mesečnu naknadu po 1 kubiku za 25 posto, korišćenje kanalizacione mreže za 25 posto i održavanje grobnog mesta za 30 posto. Očigledno da JKP Kučevo nema milosti prema svojim sugrađanima čak ni da ih udostoji i obavesti da je poskupelo svoje usluge od 1. aprila 2022. godine.

Bahato ponašanje rukovodećih ljudi u ovom preduzeću se nastavlja, posle upošljavanja bez konkursa 20 partijskih aktivista Srpske napredne stranke među kojima je bio i Novica Janošević poverenik OOSNS Kučevo, sada se ide na “pljačkanje” građana Kučeva kako bi se obezbedile plate za tako veliki broj radnika. Po rečima jednog od visoko pozicioniranih u ovom javnom preduzeću očekuje se premeštanje odbornika lažnih koreografa vlasnika fiktivnih ugovora iz Centra za kulturu “Dragan Kecman” koje su najurili revizori, Agencija za borbu protiv korupcije i ministar finansija Siniša Mali.

Da li će možda građani Kučeva platiti vodu za punjenje bazena u hotelu Rudnik? Zašto je direktor JKP “Kučevo” Slaviša Marijoković otpisao hotelu Rudnik 2.900.000 dinara? Zašto nije pokrenuo postupak izvršenja nad hotelom Rudnik zbog preostalog duga od 5.900.000 dinara? Građani Kučeva, svi do jednog, pitaju se da li oni treba da plaćaju komunalije, struju i porez umesto Aleksandra Perišića koordinatora Srpske napredne stranke za dijasporu, vladara opštine Kučevo iz senke koji je hteo “leba preko pogače” i svesno ili nesvesno vodi ovu malu varoš u propast? Radnici komunalnog često viđaju Perišića u njihovom prostorijama i već sada naslućuju da se on raspituje o resursima i mogućnostima preuzimanja odnosno privatizovanja u njegovu korist, najstarijeg preduzeća u Kučevu.

U teoriji građani opštine Kučevo su vlasnici JKP “Kučevo” a između građana-vlasnika i rukovodstva stoji država i sa njom uprava. Oni zajedno vrše funkcije koje u privatnom preduzeću ima vlasnik. Privatni vlasnici uvek zbog svog opstanka imenuju najkvalitetniji menadžment a sa druge strane u ovoj javnoj instituciji čiji je osnivač opština odnosno njeni građani, imenovani su politički podobni kadrovi uz to politički ograničeni od predsednika opštine i njegovih saradnika.

Situacija u kučevačkom komunalnom preduzeću nije baš ružičasta, plate su izuzetno niske i isplaćuju se sa zakašnjenjem. Na spisku postoji dovoljan broj radnika međutim u praksi za održavanje higijene i upravljanje mehanizacijom nedostaju radnici. Šta tačno radi JKP “Kučevo” i kako posluje nije nam baš najasnije jer iako imaju obavezu da na svojoj internet stranici prikazuju izveštaje o svom radu oni to ne rade a ono što i prikazuju je veoma oskudno i nerazumljivo običnom građaninu.

Nadamo se da će korisnici usluga JKP “Kučevo” dobiti odgovor zbog čega su njihovi vodomeri naprasno “poludeli” i zašto je došlo do nenajavljenog poskupljenja? Ono što sve plaši građane Kučeva je činjenica da postoji mogućnost da će Novica Janošević dobiti neki novi lažni ugovor o delu, pošto je direktor CK “Dragan Kecman” po nalogu ministra finansija Siniše Malog, Janoševiću raskinuo fiktivni ugovor koji je bio težak 80.000,00 dinara mesečno iako za taj novac Janošević nije radio nijedan minut?

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

35 Komentari

  1. Jkp preduzeće je na čelu sa direktorom Marijokovićem napravilo ukupan dug za vodu oko 10 miliona dinara tako reći to je dug hotela rudnik koji moraju građani da plate,zato su i lažirali vodomere. Uhapsiti sve odgovorne!

  2. Nek plate milogorac i jarac svoje dugove za komunalije a ne ja,onaj crnogorac izigrava mangupa svaki dan na terasi hotela a ja ću mu platim punjenje bazena.

  3. Treba objaviti javno,da se oštećeni građani udruže,i podnesu krivičnu prijavu Službi Unutrašnjih Poslova,i privatnu tužbu nadležnom sudu.(krađa i zloupotreba službenog položaja)Sami popisujte potrošnju vode.(Slikajte vodomer mobilnim tel.)Svu dokumentaciju skupite na jedno mesto,i obevezno posle podnošenja prijave i tužbe,kontaktirajte sve medije, N1, Novu S da snime INSAJDER.

  4. Placamo vodu po evropskim cenama jer je mozda lekovita, cudotvorna…sada shvatam, kolicina blata u cevima je za nase dobro, da budemo mladi i lepi a normalno to kosta. Mi smo privilegovani licnim spa-centrima u svakome stanu pa je red i da to posteno platimo. Nista vise nije normalno u ovoj opstini od kad su mafijasi na vlasti

  5. Neko mora da plaća račune za Acu Karatistu jer on ništa ne plaća! Samo okuplja oko sebe one nepismene iz opštine i riče po ceo dan sa terase hotela misleći da je neka faca umesto da se zbog dugova sakrije u mišju rupu i da iz nje ne izlazi na očima građana Kučeva.

  6. Потврђујем да све што је написано је потпуно тачно. Ко не верује нека иде од зграде до зграде и нек се сам увери. Чиста крађа да би покрили огроман минус због нередовних платиша.

  7. E moji gradjani Kuceva,vreme je da se nesto preduzme.Necemo vise da placamo vodu za punjenje bazena Ace karatiste,platu Novice Janosevica 80.000 koju je primao u Centru za kulturu,plate 114 radnika sa kojima je Zabukovac morao da raskine ugovore,necemo da placamo zute kontejnere koje je Mariok morao da kupi kako bi i dalje ostao direktor JKP inace bi ga Milogorac šutnuo i samo da se zna da su kontejneri kupljeni u firmi ciji je vlasnik kum Milogorca i to po trostruko skupljim cenama.

  8. Ulice u Kucevu su neciste iz trotoara raste trava, kuceci izmet na sve strane a Janos i njegov kum Marijok sede sa Acom Karatistom i prave mu promet posto niko normalan iz Kuceva ne ide tamo.

  9. Ovih dana primecena je mnogobrojna mehanizacija u dvoristu hotela.I gle “slucajnosti” sva mehanizacija je u sastavu JKP(kamioni,viljuškar,bager,rovokopač,mešalice,betonjerka).Po Kucevu se prica da vlasnik hotela Milogorac hoce da uradi,da napravi bazen na otvorenom uz besplatnu pomoc mehanizazije JKP,ali ce zato gradjani Kuceva dobijati astronomske racune JKP.

  10. Milogorac i kum Novica Janosevic su to lepo smislili pricu a njihova namera je sledeca:naterali Marijoka da podigne cene komunalija pa kada gradjani dobiju racune JKP pobune se i traze smenu Marijoka,e onda se Milogorac i Janos pojavljuju kao spasioci sa pricom da ce komunalije duplo biti jevtinije kada oni kupe JKP.SAMO STO NAROD NIJE GLUP I ODAVNO JE PROZREO NJIHOVE NAMERE.

  11. Nadam se da je direktor JKP Mariok ukapirao o cemu se radi i da ce pod hitno promeniti i smanjiti cene komunalija u suprotnom pretpostavlja sta ga ocekuje i sta ce biti zahteh ogorcenih gradjana.

  12. Opravdanja, izgovori, izmišljotine, ma prave nas budalama i konstantno kradu ”naše novce” Koliko su samo zaposlili njihovih partijaša, pa nije ni čudno da imamo tolike cene vode.

  13. Voleo bih da JKP Kucevo javno objavi bilans za jedan mesec ili jednu godinu. Koliko je proizvedeno vode, koliko je naplaceno vode i koliki su im troskovi, kao i koliko imaju zaposlenih i na kojim radnim mestima rade.
    Obzirom da su javno preduzece i ovi podaci treba da su javni

  14. E, pa dragi Kučevljani, manje perite ruke, ređe se kupajte, pijte homoljsku rosu jer ste potrošili 188000 litara po zgradi. Nema kod ovih mangupa cile-mile, ima i kožu do kraja da nam oderu.Ovi su spremni na sve moguće varijante a vi samo glasajte za njih i uživajte, uredno platite sve račune a dalje je njihova briga.

  15. Gde ovaj Marijoković nađe ove kontejnere u žutoj boji kad su ovi navedeni naprednjaci alergični na tu boju. Sad ga treba naterati da ih pod hitno lično on prefarba u plavo, jer će ga glavni vojvoda Janošević isključiti iz stranke.

  16. Jel Aca Karatista jos nije smenio Marjoka? Cuo sam da hoce za direktora da postavi svog kuma Novicu da bi radili neke mutne kombinacije jer se Marjok plasi

  17. Janošević se nikada nije nasitio para. Sve mu malo. Čime je zaslužio toliki novac? Od kad je ušao u opštini sve je počelo naopako za Kučevo

  18. Sve ovo plaćate zbog ace karatiste,on ne bi imao ni za hleba da mu vi ne izmirujete obaveze,go je ko pištolj. Glasali ste za Vučića sad platite račune i ne diskutirajte jer za drugo i nisti i tišina tamo!

  19. Odakle vise da placamo naprednjacke kadrove. Stalno opstinari govore o ekologiji a ulice pune smeca. Gledam jadne radnike iz komunalnog kako se muce da posteno zarade svoj hleb ali malo ih je a oni natrpali komunalno sa ljudima koji nista ne rade po ceo dan a primaju velike plate. Zato su i povecali dadzbine da bi mogli da isplate plate.

  20. Dragi Kučevljani, kada nemate mu*da da se suprostavite bahatom Crnogorcu i šačici kriminalaca oko njega, zaslužili ste da vas i dalje je*e. Oduvek je selo bilo jače od svatova, a kod vas bi grad trebao biti jači od nekoliko ljudi. Za početak, bojkotujte hotel, ne idite tamo da trošite novac.

  21. Sve ce to jednog dana da dodje na naplatu.Kada padne sa vlasti opstinska kriminalna partija,mafija i bratija,odgovarace Perišić,Rajčič,Mikić,Kecman,Zabukovac,Novica Janoševič,Marijok i svi ostali koji su krali i ojadili budzet opstine Kučevo.

  22. Prava pljačka. Meni su napaltili 240 dinara iako na računu nije potrošen ni jedan kubik vode. kako su to uspeli da izračunaju svaka im čast. Računaju ko da ih je učila Jorgovanka.

  23. Komunalci lepo napune bazen sa vodom Aci Karatisti a on posle zaradjuje na crno svakog dana po minimum 600 dinara. Srbijasume mu obezbedjuje besplatno ogrev a on se hvali sa prijateljstvom Andrije Vucica i Nikole Petrovica i tako plasi jadni narod koji ne moze da ga smisli.

    1. Žole, nisi pojasnio da je ulaznica za jednu osobu 600 dinara i to za vodu temperature 18 stepeni. Ja sam jednom bio na bazen hotela i nikad više. Iz bazena rastu pečurke.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker