IZBOR PREDSEDNIKA OPŠTINE 25. AVGUSTA: Štrbac novi predsednik gradištanske Skupštine

Nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke na Lokalnim izborima u opštini Veliko Gradište, danas, 20. avgusta, održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Veliko Gradište.

Sednica je održana u svečanoj sali opštinskog zdanja, uz ne baš poštovanje mera bezbednosti povodom pandemije korona virusa.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Veliko Gradište prisustvovalo je 32 od 35 odbornika, dok tri odbornika nisu bili prisusutni na održavanju sednice.

Javnim glasanjem verifikovani su mandati 35 odbornika sa sedam lista. Većinu u lokalnom parlamentu činiće 21 odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, pet odbornika dala je lista Ivica Dačić – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS)“, tri su sa liste GG “Glas naroda”, po dva odbornika u novom sazivu Skupštine imaće Dr Jovica Kostić – „Za naše Gradište“ – Srpski pokret obnove i Grupa građana „Sačuvajmo ognjište“ – Dejan Selić dok je po jedno odbornički mandat pripao listama Zelena Stranka – Zelena Strana – Zlatibor Mitić i Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS).

Nakon tajnog glasanja, lokalnim parlamentom od sada će predsedavati Vladimir Štrbac za koga je glasalo 29 odbornika od 32 prisutnih. Za njegovog zamenika izabran je Saša Živković dok je za sekretara Skupštine postavljena Tamara Marić, ćerka poznatog ugostitelja Dinčića.

S obzirom da je glasanje za predsednika Skupštine bilo tajno, a poznavajući aktuelne političke struje u ovoj opštini, možemo da predpostavimo ko je od odbornika bio protiv kandidature Vladimira Štrbca.

U novom sazivu formirane su odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i Ivica Dačić – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS)“.

Na današnjoj sednici izabrani su i članovi Administrativnog odbora u sastavu Solfina Jovanović, Zorica Mladenović i Maja Pajić., dok izvršni organi opštine nakon proteklih lokalnih izbora biraće se na narednoj sednici koja će biti zakazana za utorak, 25. avgust, s obzirom da, kako nezvanično saznajemo od dobro obaveštenog izvora iz vrha SNS-a, nije još definitivno odlučeno da li bi i dalje predsednik opštine trebao da bude Dragan Milić.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker