MISTERIOZNO SAMOUBISTVO DEVOJČICE U BORU: Poljubila braću, pa se obesila u dvorištu!

Marijana Golubović (15) obesila se u četvrtak u svojoj kući u blizini sela Zlot kod Bora. Devojčicu je obešenu o gredu kanapom za vešanje pronašao njen brat.

devojcica-obesila-se-u-boru
Miodrag Golubović / Foto: facebook

“Ne znam zašto je moja unuka digla ruku na sebe. Ništa nije slutilo da bi tako nešto učinila. Bila je dobro dete i dobra učenica. Nikom se ni na šta nije žalila”, rekao je juče Miodrag Golubović (62), deda petnaestogodišnje učenice Marijane Golubović, koja se preksinoć obesila u dvorištu porodične kuće u selu Zlot kod Bora.

Miodrag kaže da je kobne večeri sa sinom Draganom (41) i snajom Aleksandrom Predić otišao do brata u selo, a da je Marijana ostala u kući sa mlađim bratom, koji ima 11 godina, i godinu dana mlađim sinom svoje maćehe.

– Gledali su televiziju, a onda je Marijana rekla dečacima da ide u kotlarnicu da napuni kotao drvima. Obojicu ih je poljubila i otišla. Pošto nije dolazila, njen brat i sin od maćehe su otišli u dvorište i našli Marijanu obešenu između kuće i letnje kuhinje. Tamo je stavila kanap i obesila se. Unuk nas je odmah nazvao i mi smo se za tri minuta stvorili kod kuće – priča šokirani Marijanin deda.

On navodi da je njegov sin pokušao na sve načine da oživi Marijanu.

– Presekli smo kanap. Sin joj je davao veštačko disanje i masirao srce, ali smo onda videli da je pomodrela. Joj, šta će deda sada bez nje… Svaki put bi me poljubila kada bi išla u školu, a dan pre toga sam je u 15.15 dočekao kada je došla autobusom iz Bora – kroz plač priča neutešni Miodrag.

Marijanin deda dodaje da se njegov sin Dragan od Marijanine majke Milene razveo pre nekoliko godina, kada ih je, kako kaže, bez bilo kakvog nagoveštaja ona napustila.

– Samo je rekla da ide da nahrani svinje i otišla. Čuli smo da se preudala. Zvala je decu da dođu kod nje u Beograd, ali oni nisu hteli.

Marijana nam je rekla da neće da ide kod očuha. Marijanina majka je viđala decu, a moj sin je brinuo o njima. Radio je u rudniku i ni u čemu nisu oskudevali. Onda se oženio Aleksandrom, koja je imala sina iz prvog braka, a ona se dobro slagala sa Marijanom. Kao drugarice su bile – priča Miodrag dok čeka da mu sin Dragan javi vesti sa obdukcije.

Miodrag kaže da Marijanin otac nije bio strog prema njoj ni po kojem pitanju, kao i da joj ništa nije branio.

– Baš naprotiv. Imao je razumevanja za nju i mlađeg sina. Marijana je ovih dana popravila na više ocenu u školi, a moj sin joj je kupio mesečnu markicu jer je svaki dan putovala u školu u Bor. Imala je drugarice i niko od njih ne zna zbog čega se ubila – dodaje deda učenice, čije je samoubistvo šokiralo sve meštane Bora i okoline.

Meštani Zlota kažu da je Marijana bila tiha i povučena i da nisu primetili da se druži sa lošim društvom. Policija je uzela Marijanin mobilni kako bi videli sa kim se poslednji put čula i dopisivala.

Danas sahrana

Marijana će biti sahranjena danas u 14 časova na groblju u Zlotu kod Bora. – Sin i snaja biraju šta će da joj obuku. Marijaninoj majci smo javili za tragediju. Još nije došla – kazao nam je Miodrag Golubović, deda devojčice, dok je u kući primao saučešće rodbine i prijatelja. Marijana će biti sahranjena na groblju na kojem je i grob njene bake po ocu, koja je umrla od moždanog udara u 39. godini života.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker