SNS BRINE O SVOJIM GLASAČIMA: Ministar Selaković posetio Požarevac i donirao novčanu pomoć (VIDEO)

Lokalni izbori u Požarevcu biće održani u nedelju, 2. juna. Ovim povodom, Ministar kulture i član predsedništva Srpske napredne stranke Nikola Selaković, u ponedeljak, došao je u posetu požarevačkim naprednjacima.

Foto: Promo

Prilikom posete, obišao je štand Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Tabačkoj čaršiji i razgovarao je sa građanima.

Inače, Srpska napredna stranka na lokalne izbore u Požarevcu izlazi ujedinjena sa Socijalističkom partijom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, Srpskom radikalnom strankom, Pokretom socijalista i Srpskom strankom Zavetnici.

Pre posete štanda požarevačkih naprednjaka, Ministar kulture i član predsedništva Srpske napredne stranke Nikola Selaković, potpisao je ugovore o finansiranju projekata ovdašnjeg Narodnog muzeja i Istorijskog arhiva, koji će ukupno dobiti 1,2 miliona dinara.

Pored obnove i dogradnje rodne kuće i galerije slikarke Milene Pavlović Barili, koji će se realizovati u okviru nacionalnog plana “Skok u budućnost – Srbija 2027”, Narodni muzej – nadležan i za Muzej kulturne istorije, Galeriju savremene umetnosti, Legat Miodraga Markovića, kompleks na Tulbi i kuću Dobrnjčevih – obaviće aerheološko mapiranje Malog Crnića.

Istorijski arhiv će pomoć Ministarstva investirati u unapređenje prostornih i tehničkih kapaciteta, radi čuvanja i zaštite arhivske građe čitavog Braničevskog okruga.

Foto: Promo

– Ovaj projekat realizujemo od 2020. i svake godine dobijali smo novčanu pomoć resornog Ministarstva kulture – istakla je Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva koji “pokriva” i svih sedam opština Braničevskog okruga.

Gradonačelnik Saša Pavlović podsetio je na tradiciju odlične saradnje sa državom, najavljujući razgovore i oko budućih aktivnosti u visini od 8 miliona dinara.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker