ZAVRŠEN SISTEM ZA VODOSNABDEVANJE U KRUPAJI: Važno ulaganje za meštane i razvoj turizma u opštini Žagubica (VIDEO)

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas opštinu Žagubica povodom završenog projekta dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja.

Foto: Miloš Perić

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je dva projekta u opštini Žagubica sa 6,9 miliona dinara, a oba projekta su važna su za stanovnike naselja koja godinama unazad imaju problem sa vodosnabdevanjem kao i za razvoj turističkih kapaciteta opštine Žagubica.

– Ovi projekti su važnu za domaćinstva ali i za unapređenje turističkog potencijala – Krupajskog vrela i prelepe prirode opštine Žagubica koja se nažalost nalazi u kategoriji devastiranih. U tom smislu, država će nastaviti da ulaže u ovaj kraj, kao i u ostale nerazvijene opštine Srbije koje su nam prioret – , izjavio je ministar za ravnomerni regonalni razvoj Edin Đerlek prilikom posete Krupajskom vrelu.

S obzirom na izuzetne prirodne potencijale kojim se naselje Krupaja odlikuje, blizinu Krupajskog vrela, kao i dobru infrastrukturnu povezanost, opština Žagubica privlači veliki broj turista, pa je rešavanje problema vodosnabdevanja preduslov za izgradnju smeštajnih kapaciteta i razvoj turizma ovog dela Srbije.

– Ovi projekti mnogo znače za građane naše opštine. Mi imamo već spremne projekte kako bismo konkurisali i u ovoj godini i u nadi da će biti uspešno realizovani, unapred se zahvaljujemo ministarstvu – rekao je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

U okviru drugog projekta u opštini Žagubica izdvojena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu vodovoda Belosavac u naseljima Vukovac, Jošanica, Izvarica i Ribare.

Podsećamo, raspisan je novi Javni konkurs u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije, a koji možete videti na OVDE.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker