ZA SMEJANJE ILI PLAKANJE? Zmihajlović izjavila da će vojska pomoći JP “Srbijašume” u krčenju šuma

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će Vojska Srbije pomoći JP “Srbijašume” u krčenju šumskih puteva.

Foto: Pixabay/ilustracija

Kako je rekla, svi proizvođači peleta će dobiti potrebne količine sirovog drveta, kao i da se u narednih desetak dana očekuje potpuna stabilizacija na tržištu.

– Ograničili smo cenu peleta, zabranili izvoz i na putu smo ka potpunoj stabilizaciji tržišta, posebno jer će i Vojska Srbije pomoći JP “Srbijašume” kod Knjaževca i Medveđe u krčenju šumskih puteva i biće dovoljno sirovog drveta za sve proizvođače – , kazala je Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je istakla da oko 110.000 domaćinstava koristi pelet, a milion ogrevno drvo, te da je država učinila sve što je mogla za sve kategorije da dobiju na vreme energent koji koriste.

– Inspekcije su na terenu, koliko god to bilo neprijatno, potrebno je da pokažemo da država prati da li se poštuju donete odluke. U 45 lokalnih samouprava je izvršena kontrola 151 privrednog subjekta, a njih 108 poseduje svu potrebnu dokumentaciju, dok su kod 37 utvrđene nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka – , rekla je Mihajlović, a saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je ponovila da se svakodnevno radi na tome da se stabilizuje tržište i da domaćinstva imaju dovoljno peleta i ogrevnog drveta.

– Verujem da će u narednih sedam do 10 dana doći do potpune stabilizacije – , rekla je Mihajlovićeva.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker