SRAMOTA: Život jedne bebe u Srbiji vredi 10.000 evra?!

U skupštinsku preceduru ušao je Predlog zakona o nestalim bebama na kojem insistira Savet Evrope, ali su članovi Beogradske grupe roditelja nestalih beba protiv tog zakona jer smatraju da se takvim zakonom neće doći ni do kakve istine.

radjanje-deciji-dodatak-bebe
Umesto istine, roditelji nestalih beba dobiće novčanu nadoknadu

Mirjana Novokmet, majka koja već godinama ne može ništa da sazna o sudbini svog deteta, zgrožena je Predlogom zakona o nestalim bebama koji država želi da izglasa:

– Ceo zakon je sraman i nakaradan! Mi smo davali sugestije i primedbe za ovaj zakon, ali Skupština se na to nije obazirala. Zakonom koji su oni osmislili roditelji neće doći do istine. Mi želimo da se uradi generalna istraga o svim slučajevima. Beogradska grupa je sa pravnim timom uradila model zakona pomoću kojeg bi svi roditelji saznali istinu, ali taj model nije prihvaćen. Ne želim odšetetu od 10.000 evra.

Mi ne tražimo novac, jer smatramo da ova država nije toliko bogata, pa ne može ni jednoj majci da plati tugu i bol za izgubljenim detetom, a kamoli tolikom broju roditelja. Borićemo se na sve načine da ne bude usvojen ovakav zakon jer ne dozvoljava da se sazna sudbina dece, iako verujem da će vrlo brzo biti na dnevnom redu i izglasan po hitnom postupku – kaže ona.

Iz Udruženja roditelja nestalih beba su nam rekli da će se svim silama boriti protiv novog zakona o bebama.
– Novi zakon o bebama uopšte nije potreban jer je postojeći odličan, ali se ne sprovodi zbog političke blokade. Nema nikakvih pravnih prepreka da se bebe nađu.

Postoji samo magla političara, koji su izmislili zastarelost otmica koje su u toku i zavaravaju javnost. Novi zakon bi faktički legalizovao trgovinu decom. Ako bi novi zakon bio donet ili postojeći promenjen, ne bi mogli da se gone počinioci jer Ustav ne dopušta retroaktivnu primenu novih zakona. Stoga, ugasila bi se mogućnost gonjenja po postojećem zakonu, a sprečile bi se istrage po novom. Zato se i trude da donesu taj „jedini u svetu“ lukavi i kriminalni zakon. Jedina prepreka za to donošenje su naše porodice.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker