IMPRESIVNO: Meštani sela Lučica organizovali veliku radnu akciju, uz moralni podsticaj Grada Požarevca! (FOTO/VIDEO)

U subotu je održana nesvakidašnja akcija meštana sela Lučice, koji su se udružili da zajedničkim snagama urede jedan od atarskih puteva.

radna-akcija-lucica

Meštani Lučice, uspeli su da za dobrovoljan rad sakupe više od 50 traktora i 7 kamiona, koja su dopremili kako vlasnici firmi sa ove teritorije, tako i fizička lica. Svi zajedno, organizovali su veliku radnu akciju u korist čitavog sela.

radna-akcija-lucica-4

– Svi su se odazvali i došli sa traktorima, mašinama, kamionima, ko šta ima, i bez reči se pridružili akciji. Nasuli smo šljunkom takozvani “Kovačevski put” u dužini od 3.650 metara. Prethodno smo angažovali geometra i “izveli” put po katastarskim merama. Dugo nismo imali slične akcije, ali posle ove, mišljenja sam da će u budućnosti biti još ovakvih dana, a nadam se i u ostalim mestima u okolini. – kazao je Ivan Milenković predsednik Saveta Mesne zajednice Lučica.

radna-akcija-lucica-3

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović koji je u društvu člana Gradskog veća Dragana Kostića bio u obilasku ovih radova nije krio oduševljenje onim što je video, te je odmah obećao da će posebno moralno podsticati, pa i možda nagrađivati ovakve napore građana koji pomažu svojoj sredini.

radna-akcija-lucica-2

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je posebno istakao zadovoljstvo činjenicom, da su danas okupljeni meštani Lučice bili različitih političkih opredeljenja, pa je i zbog toga pohvalio rukovodstvo mesne zajednice što su izbegli stranački kontekst ove izuzetne akcije.

 

TPKNEWS/Facebook

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker