ŽIVELI UZ ZAJEČARSKO: Brže, jače, bolje, ka evropskom putu…

Teška je sudbina bila jednog Požarevačkog SpasBana koji je vladao u Gradu Požarevcu, a da uopšte nije ni bio svestan svoje vladavine. Primao je platu podebelu, raduckao je, kraduckao nije, ali zbog ljubavi nedozvoljene morao je da bude u kućnom pritvoru.

Foto: Ilustracija/Shutterstock

Koordinator Zeljko “mangup” zatekao ga je sa dečkom na radnom mestu, na radnom stolu, u radno vreme. Ubrao je Zeljko prutić, pa po golom dupencetu. Kuvalo se dugo u “Požarevačkom loncu” biti ili ne biti. Borio se SpasBan, koprcao da ostane i bude glavni, obećavao da neće više da vodi ljubav po svaku cenu ulaska u Evropu. Batrgao se, i ništa, Zeljko je pobedio. SpasBan se izgubio u vidu lastinog repa, a Zeljko je dobio nanogicu, i šut kartu od velikog “tate”.

Ovo je bila samo scenografija za novu pozorišnu predstavu Cirkus Medrano da se dovede mlađani dečko sa 17-og mesta rang liste. I tako, došao je šećerni dečko, kupio novo markirano odelo, počeo da drži dijetu i to sve po preporuci novog “svevišnjeg” koordinatora sa Dorćola. Morao je mali da kupi i knjigu “Bonton” i knjigu “Šta sve privatno možete da radite, na radnom mestu”. Učio je tako mali kako se rade “one stvari” na radnom mestu, dovodeći i iskusnog izvršitelja, da mu daje privatne časove. Obećavao je dečko sve, ali ništa nije ispunjavao.

Međutim, dosetio se mali jednog dana, da skokne do Zaječara, da se lično pobrine za izbore, i da ubedi demokrate, da i oni glasaju “naprdno”. Zadatak je bio jako težak, ali uz “crno zaječarsko”, mali je pomislio da je pri kraju posla, i da je pokupio maksimalne bodove, za “Dorćolca”…. Na njegovu nesreću, tetka “demokrata” sa zadovoljstvom je uslikala malog na vrhuncu zadatka, i on je isplivao u prvi plan na svim društvenim mrežama. Dobio je i ponudu, da kad ga mlađani “Dorćolac” koordinator smeni, da postane maneken za zaječarsko pivo, što je on dragovoljno i prihvatio, za svaki slučaj…zlu ne trebalo.

Taman je pao u zaborav, “zaječarski scenario”, mlađani se lično i personalno izblamirao kod “VELIKOG TATE”, kad je tražio “bilione”, umesto milione za “neke” montirane projekte. Veliki “tata” mu je očitao lekciju, da se vrati u osmi razred i da nauči, šta su milioni, a šta bilioni.

Morao je da bude kažnjen i da pod hitno zaposli “SpasBanovog” dečka, da opere svu ljagu koju je naneo “Dorćolcu”, koji ga je doveo sa 17-og mesta (mesto postavljenja Skadarlija-Beograd), da vlada-mlad, zelen i neiskusan. Dečko je primljen, da li će se nešto dogoditi na radnom stolu, u radno vreme, budućnost će sve pokazati. Težak je evropski put, zahteva mnogo odricanja i uništavanja samog sebe!

U to ime živeli uz zaječarsko pivo, sada kada su se vratili momci – njih 45, koji su pod pokroviteljstvom Grada Požarevca otišli na Lefkadu u Grčku, da piju i orgijaju, jer dok selo gori a Zaječarac češlja “dečka”, na čelu sa predvodnikom predsednikom Predragom Mijatovićem, a pod dirigentskom palicom “Zaječarca” i “Dorćolca”, budžetski novac treba da se potroši.

(Tpknews.com/J.M.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker