ZASEDAO NSVS: Slobodan Perić iz Manastirice razrešen sa mesta predsednika Odbora za dijasporu

Nacionalni Savet Vlaške Nacionalne manjine u Srbiji je 20. avgusta u Kladovu održao sednice Izvršnog odbora i Saveta.

Foto: Promo

Na sednicama su podneti Izveštaji o radu između dve sednice gde je konstatovano da se najviše radilo u sferi obrazovanja i informisanja.

Usvojen je Izveštaj ovlašćenog Revizora o finansijskom poslovanju Saveta sa ocenom da je u proteklih godinu dana Savet finansijska sredstva koristio namenski u skladu sa Zakonom.

Donet je Zaključak da se od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog traže određene povoljnosti za pripadnike vlaške manjine. Ujedno je doneta i odluka o razrešenju Slobodana Perića iz Manastirice sa mesta predsednika Odbora za dijasporu.

Podnet je i izveštaj o radu Odbora za verska pitanja o nekanonskom delovanju Rumunske pravoslavne crkve. Na kraju sednice Savet je uputio poziv svima da se vakcinišu protiv virusa COVID-19.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Koji Vlaski savet kad je to Snsovski savet. U njemu ima vise srba nego vlaha. Smena predsednika saveta je jedino realno resenje.

  2. Jaki su oni stihovi pa će neko da ih posluša da se vakcinišu. Ja sam se vakcinisao po svojoj savesti, a njih bih zamolio da ćute jer i ovako ih građani ne podnose pa će se još manji broj vakcinisati.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker