PREMINULA POŽAREVLJANKA: U kovid bolnici u Požarevcu 113 pacijenata, još 37 novozaraženih u Braničevskom okrugu

U požarevačkoj kovid bolnici od posledica infekcije korona virusom, preminula je pacijentkinja iz Požarevca, stara 76 godina.

Screenshot/RTS

U ovoj bolnici trenutno je na lečenju 113 pacijenata, od kojih je 16 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga.

Infekcija je potvrđena kod njih 60, a za ostale se čekaju rezultati testova. Među kovid pozitivnima je i osam pacijenata koji su na dijalizi.

– Raste broj osoba na respiratoru, trenutno je njih osam intubirano, dok je šest pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji. Oko 60 njih prima dodatni kiseonik. Sve češći su teži oblici infekcije, pa je i opšta klinička slika kovid pacijenata od srednje teške ka težoj – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

On je napomenuo da je infekcija potvrđena i kod 50 zaposlenih u ovoj ustanovi, od kojih je na bolničkom lečenju jedan zdravstveni radnik i jedan nemedicinski radnik.

Takođe na teritoriji Braničevskog okruga u poslednja 24 sata registrovano je još 37 osoba inficirana virusom COVID-19.

Od toga, 20 su sa područja Požarevca, četiri iz Velikog Gradišta, po tri iz Petrovca na Mlavi i Žagubice, po dva u Kučevu, Žabarima i Golupcu i jedan u Malom Crniću.

Tako da računajući i novoobolele, od početka epidemije na području Braničevskog okruga zaraženo je 1.104 osoba. Od toga, najviše ih je u Požarevcu – 599, i u Petrovcu na Mlavi – 252.

U Velikom Gradištu od početka epidemije zaraženo je 83 lica, u Kučevu 54, u Žagubici 37, u Žabarima 29, u Golupcu 26 i u Malom Crniću 24.

Od početka epidemije, u Braničevskom okrugu testirana su 11.944 uzorka.

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker