VELIKO GRADIŠTE: Karavan Dečije nedelje u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić“

Dečija nedelja u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić“ i ove godine obeležena je nizom radionica i druženja sa mališanima iz vrtića i učenicima osnovnih škola iz Velikog Gradišta i Srednjeva.

prvaci-decija-nedelja

Početak Dečije nedelje započeo je prijemom predškolaca PU „Majski cvet“. U srdačnoj atmosferi mališani su, zajedno sa bibliotekarima, čitali priču o Prosvećenom vuku, a najveći utisak na naše najmlađe čitaoce ostavile su zvučne knjige. Takođe, gosti biblioteke bili su i deca područnih grupa iz Topolovnika, Zatonja, Sirakova, Požežena, Makaca, Majilovca, Kisiljeva, Kurjača, Desina i Carevca. Svaka grupa naših najmlađih čitaoca dobila je na poklon knjigu priča i tako obeležila početak našeg druženja.

Na Dečijem odeljenju biblioteke održana je i edukativno-kreativna radionica „DA SAM JA UČITELJ…“. Učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Kusića imali su prilike da saznaju kako su škole izgledale nekad i razmene svoja zapažanja o školi danas. Zajedno sa predavačima, predstavili su svoje mišljenje o tome kako vide školu u budućnosti, kako bi izgledale učionice, koliko trajali časovi i šta bi radili kada bi se našli u ulozi učitelja. Radionicu su vodile Aleksandra Dimitrijević, pedagog i Vera Stokić, profesor Srednje škole.

Novi članovi biblioteke postali su i učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, Biskuplja, Tribroda, Kusića, Ostrova, Zatonja, Topolovnika, Kisiljeva i Požežena.

Tradicionalni prijem prvaka u biblioteku protekao je u druženju sa poznatim dečijim piscem Dejanom Aleksićem. Svojim kreativnim programom kroz niz brzalica, pitalica i pesama, pisac je zaokupio pažnju najmlađih i na veoma zanimljiv način ih uveo u svet književnosti. Svi prvaci su na poklon dobili knjige Kreativnog centra.

Kroz radionicu „ĐAK BIBLIOTEKAR“ , učenici OŠ „Miša Živanović“ iz Kamijeva imali su prilike da se bliže upoznaju sa radom bibliotekara i putem koji knjiga prođe dok ne stigne do čitaoca. Svaki učesnik radionice je imao zadatak da obradi po jednu novu knjigu, izradi članske karte i kroz izdavanje knjiga i sam bude u ulozi bibliotekara. Sa decom su radili knjižničari Sanja Kostić, Marijola Momčilović i Sanja Milić. Gosti Dečijeg odeljenja biblioteke bili su i učenici OŠ „Miša Živanović“ iz Srednjeva, Carevca, Kamijeva, Ljubinja, Makaca, Desina, Pečanice, Doljašnice, Češljeve Bare i Gareva.

Kraj Dečije nedelje u našoj biblioteci , obeležen je edukativno-kreativnom radionicom „UČIMO FRANCUSKI KROZ IGRU“. U sjajnoj atmosferi, osnovci OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Topolovnika su, na veoma zanimljiv način kroz likovni izraz i igru, naučili da se predstave na francuskom jeziku i kažu sa čime najviše vole da se igraju. Radionicu je vodila profesorka Svetlana Obradović.

Uz moto „Neću da brigam, hoću da se igram“, završeno je ovogodišnje obeležavanje Dečije nedelje, a naša biblioteka je postala bogatija za 763 nova člana.

TPKNWS/Narodna biblioteka

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker