UZEO ZA KOORDINATORA ZELJU 50.000 EVRA: Serdžo u dogovoru sa opozicijom zavrnuo Brajovića za spalionicu!?

Posle nekoliko tekstova o situaciji u Požarevcu, red je da se malo pažnje posveti i Kostolcu, a naročita pažnja biće posvećena novopečenom predsedniku opštine i njegovom odbeglom zaštitniku.

Serdžo Krstanovski i Predrag Brajović/Foto: Privatna arhiva

Taman kada se pomisli da je došlo neko novo vreme i da će eto krenuti na bolje, ispada da tonemo još dublje, čitav niz partijskih poslušnika se izmenjao na rukovodećim mestima.

Dobar primer je slučaj Serdža Krstanoskog predsednika Gradske opštine Kostolac. Drzak i osion prema kolegama, čovek koji jednostavno uživa u svojim lažima i mahinacijama a sve to zarad sticanja lične dobiti, i ne znamo šta bi sve još mogli da dodamo, a da nam obrazi ne pocrvene. Tako da je Serdžo, tako pošten, kako se osnovano sumnja, zavrnuo vlasnika kompanije “Power of nature D.o.o” iz Beograda za 50.000 eura!

Pomenuta firma je imala u planu izgradnju spalionice guma, metodom pirolize u kostolačkom naselju Kanal, u neposrednoj blizini restorana Dunavski dragulj-prostorije bivšeg aerodroma u vlasništvu Petra Čabovica.

Strpljivo je Serdžo čekao da vlasnik firme Predrag Brajović, uđe u proceduru, podnese sve neophodne papire, pokrene sve mehanizme, zahteve za dozvole, objavi zvanično studiju o proceni zagađenja i onda krenuo u svoj reketaški poduhvat!

Obzirom da je Serdžo još uvek počasni član Demokratske stranke čiju člansku kartu poseduje a i simpatizer Narodne stranke, koja mu je rezervna varijanta za preletanje, u dogovoru sa opozicionom Narodnom strankom pokrenuo je potpisivanje peticije za stopiranje izgradnje spalionice.

U Gradskoj opštini Kostolac u kojoj je predsednik, nagovorio je i na prevaru doveo u zabludu svoje funkcionere, članove veća i predstavnike zakonodavne vlasti, da svi stave svoje potpise na žalbu povodom izgradnje spalionice, a onda nakon institucionalne i opozicione blokade spalionice, ponudio vlasniku, Predragu Brajoviću, opciju, da za 50.000 evra otkoči sve “probleme” koji su se pojavili ali, novac mora da se da koordinatoru Zelji, sa kojim je on u dobrim odnosima!

Naime, kao zaključak može da se kaže da je zanimljiv diapazon Serdžovih poteza i kombinacija ali…nije sve u novcu Predsedniče….ima nešto i u 7-mom paviljonu, a ovo je tek početak otkrivanja svih mahinacija i malverzacija predsednika opština i lokalnih funkcionera kako u Kostolcu i Požarevcu tako i u svim ostalim opštinama Braničevskog okruga.

Inače, za sve ove naše navode posedujemo originalnu dokumentaciju. Ista je prosleđena požarevačkoj policiji i nadležnim tužilaštvima u Požarevcu i Kraljevu, ali još uvek nismo dobili nikakvu informaciju da li je pokrenut ikakav postupak po tim prijavama.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker