MUK NA GROBLJU: Sahranjen ubijeni policajac iz Požarevca (FOTO)

Na Starom groblju u Požarevcu u četvrtak je sahranjen policajac Srđan Petrović (42), koga je u ponedeljak, oko ponoći, tokom zadatka, hicima iz automatske puške ubio Dobrivoje Živković (69) iz sela Bare.

Srđan je sahranjen u prisustvu supruge, dve ćerke, roditelja i brata, rodbine, prijatelja i brojnih kolega. Ispraćen je uz opelo koje je dežalo nekoliko sveštenika i uz “Pogrebni marš” policijskog orkestra.

Osim brojniih građana, saučešće porodici izjavili su ministar policije Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada, kao i Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine. Posle toga, povorka se uputila ka Srđanovom grobnom mestu.

Oproštajni govor na sahrani je održao Srđanov kolega Boban Miladinović – “Ispunio si zakletvu koji si položio. Otišao si kao heroj i kao veliki čovek”, rekao je Miladinović. Srđan je nastradao na zadatku, po odlasku na lice mesta u selo Bare, po pozivu Dobrivojevog zeta, koji je prijavio da im on preti automatskom puškom. Odbijajući da preda oružje, Dobrivoje je pogodio Srđana sa više hitaca, zbog kojih je on preminuo na putu za bolnicu.

Ubrzo su u selo stigli pripadnici SAJ-a, koji su, posle bezuspešnih pregovora i pucnjave od strane Dobrivoja, bacili dimne i šok bombe, a onda upali u kuću i likvidirali ga. Istraga o ovom slučaju vodi se u Višem javnom tužilaštvu, kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do stradanja policajca i njegovog ubice.

Porodica

Policajac Srđan Petrović iza sebe je ostavio suprugu Maju, ćerke Anđelu i Nevenu, majku Dušanku, oca Svetomira i brata Nenada. Precizne podatke o okolnostima njegove pogibije, porodici bi trebalo da pruži istraga Višeg javnog tužilaštva, koja je u toku.

TPKNEWS/M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker