SAMOUBISTVO ZBOG ZELENAŠA: Zoranova porodica zahteva da se kazne krivci (FOTO)

U oproštajnom pismu Zoran je naveo imena dvojice zelenaša kojima više nije mogao da vraća dugove, zbog čega se obesio 28. juna.

Zoranovo oproštajno pismo

Porodica i prijatelji pokojnog Zorana Bogdanovića (34) iz Drmna, traže od nadležnih da ispitaju sve okolnosti njegovog samoubistva i kazne one koji su do toga doveli. Zoran se obesio 28. juna, na terasi kuće svoje babe u Požarevcu, jer više nije mogao da podnese prisak i pretnje zelenaša. U njegovoj kući u Drmnu okupili su se majka Slavica (59), supruga Ivana (31), tetka Evica Ahmetović drugovi Mihajlo Životić (34) i Slađan Perić (46) i brat od tetke  Dragan Ivić (39).

Ozalošćena porodica i Zoranovi drugovi Slađan Perić i Mihajlo Životić

“Moj sin dugovao je dvojici zelenaša. Prve pare uzeo je 2011. godine od jednog od njih, 1.050 evra. Vratio mu je 12.000, a ovaj je tražio još 2.700. Ja sam morala da prodam njivu da bi se dug vratio i mislila sam da je rešen, međutim, nije, ali meni to Zoran nije govorio, da me ne sekira”, priča očajna majka Slavica. Ona kaže da je Zoran od drugog zelenaša uzeo 500 evra, vratio 3.400, ali je ovaj tražio još 3.000.

Zoranova majka Slaivca

“Kad je video da Zoran nema da mu vrati 3.000, zahtevao je da podgne kredit i kupi mu TV, klimu i belu tehniku”, kaže Zoranova udovica Ivana. Njegovi drugovi pričaju da je Zoran bio dobar i pošten čovek, kad je pozajmljivao novac, svima je vraćao. “Uzimao je od mog oca u više navrata, i sve je uredno vraćao. Pretpostavljali smo da ima posla sa zelenašima, ali nismo slutili da će da digne ruku na sebe”, priča Mihajlo.

U oproštajnom pismu Zoran je taksativno naveo kome i koliko duguje, i opisao je koliko je uzeo od zelenaša, koliko je vratio i koliko i šta su zelenaši tražili još od njega.

Izgorela klima

– Uzeo na kamatu 1050 evra, vratio na kamatu 2 800 evra, duži me zbog kašnjenja 2 710 evra. Od 2011. godine dao mu 12. 000 evra kamate. Novac mu nikako ne vraćati i o ovome pismu obavezno obevestite policiju. Dugo sam razmišljao da ga ubijem koliko je vršio pritisak i pretio, ali nisam mogao da okrvavim ruke. Nisam bio spreman za to-piše između ostalog u Zoranovom oproštajnom pismu. Pismo je završio obraćajući se supruzi Ivani ovim rečima: ”Ivana nije išlo, volim te mnogo. Žao mi je mnogo. Imali smo veliku želju, ali nije se dalo. Budi jaka i produži život bez mene. Želim ti sve najbilje u životu sve vas puno volim vaš Zoka”.

Ucveljena Zoranova tetka Evica Ahmetović

Zoranova tetka zbog ove tragedije došla je iz Franfurta, gde živi i radi. Očajna je i sva u crnini. “On je bio kao moje dete, ne mogu da prežalim što se ovo desilo. Slala sam mu novac više puta, pa mi je žao što i sada nije tražio da sve vrati tim zelenašima”, kaže Evica kroz suze. Zoranov brat Dragan priča da se Zoran poslednjih 7-8 meseci povukao u sebe, sklanjao se od ljudi. “Slutili smo da ima probleme, ali ih je krio od nas, ali nikad ne bismo pomisli da će da se ubije”, kaže Dragan. Zoranovo oproštajno pismo, napisano na pet strana, policija je predala Višem javnom tužilaštvo, koje treba da ispita ceo ovaj slučaj.

BORBA ZA POTOMSTVO

Zoranova žena Ivana leči se u Leskovcu kako bi se vantelesnom oplodnjom ostvarila kao majka. Ukoliko ovaj poduhvat uspe i rodi se dete, imaću unuče od mog sina, da me bar malo uteši”, kaže kroz suze Zoranova majka.

POSLEDNJI SMS

“Meni je Zoran na dan smrti, u 10 do 7 uveče, poslao poslednju poruku preko mobilnog. Posle je bio nedostupan, pa sam tek kasnije saznala da je izvršio samoubistvo”, priča Ivana.

SUMNJIVA KLIMA

Klima uređaj na spoljašnjoj strani kuće Zorana Bogdanovića izgoreo je tri dana pred njegovu smrt. Njegova porodica i prijatelji sumnjaju da je to namerno uradio neko od zelenaša, da bi mu zapretio. Najverovatnije da je tada odustao od dalje borbe i ubio se.

TPKNEWS / M. Veljković

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Svi zelenasi su se trudili da svoj nelegalno stecen novac usmere u legalne tokove i na taj nacin legalizuju prljave poslove i dobit. Zalosno je sto je medju njima puuno privrednika medju kojima se nalazi i Predrag Djermanovic, vlasnik firme Valutinvest, MTC distribucija Novi Sad, Select food doo, iz Temerinske ulice. Zivi i radi na beogradskom i novosadskom terenu. Taj nazovimo privrednik je 90tih imao zalagaonicu Gold u Sava centru u Beogradu sa kamatama i do 15% na mesecnom nivou, a sada predstavlja privrednike Srbije. Eto, toliko smo dogurali u privrednom svetu da nam i takvi cine danasnjicu privrednog potencijala Srbije. Ko je tu lud ? Sramota

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker