VELIKO GRADIŠTE: Održan 27. Međunarodni naučni forum “Dunav – reka saradnje” (FOTO/VIDEO)

U Velikom Gradištu, u subotu, 15. oktobra, održana je 2. sednica 27. Međunarodne naučne konferencije „Dunav – reka saradnje“ pod nazivom “Četvrt veka zalaganja za održivi razvoj na Dunavu – Od naučnih i političkih razmatranja do međunarodne projektne saradnje“. Prvi deo dvodnevne konferencije održan je dan ranije u Beogradu.

M03_2942

Međunarodni naučni forum “Dunav – reka saradnje” (MNF ”DRS”) je interdisciplinarno udruženje eksperata i istraživača posvećenih unapređenju međunarodne saradnje u oblasti održivog razvoja i održivog korišćenja prirodnih i kulturno-istorijskih resursa u slivu Dunava.

M03_2933

U uvodnom delu učesnicima konferencije su se obratili  Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, predsednica Međunarodnog naučnog foruma „Dunav – reka saradnje“ prof. dr Edita Stojić Karanović, predstavnik 4SE Ekonomsko razvojne mreže i predsednik Programskog saveta Foruma i profesor Fakulteta za poslovno industrijski menadžment Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dr Kristijan Ristić.

M03_2946

Učesnici su sa velikim interesovanjem pratili izlaganja prof. dr Kristijana Ristića na temu “Ekološko preduzetništvo kao faktor održivog ekonomskog rasta i razvoja“, Kornela Popovici Sturze, predsednika GEC Nera iz Rumunije pod nazivom “Nezaboravna tura u magičnom svetu parkova i rezervata prirode na području prekograničnog mikroregiona Dunav-Nera-Karaš“, Lasla Pandi, potpredsednika Udruženja za turizam na vodi iz Mađarske – “Regionalni projekat mreže baza za sportove i turizam na vodi u regionu sliva Dunava“, Mihaila Sretenovića te dipl.inž. Predraga Radosavljevića iz HEPS “Đerdap” koji je govorio na temu “Obnova akumulacije HE “Đerdap I” i sistema zaštite priobalja“.

M03_2938

Između ostalog, na sednici su predstavljeni uspešno ostvareni projekti kao i projektni predlozi na teritoriji opštine Veliko Gradište, nakon čega su učesnici konferencije imali prilike da obiđu novoizgrađene turističke i infrastrukturne objekte na Srebrnom jezeru.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker