IZAZVAO NIZ SUDARA I POVREDIO TROJE: Potera za drogiranim Srbinom u Beču kao u igrici “GTA”! (FOTO)

Tri osobe povređene su u nizu saobraćajnih incidenata koje je u petak uveče izazvao Srbin (34) u Beču kada je, pod uticajem narkotika i bez vozačke dozvole, kilometrima jurio bežeći od policije!

Foto: LPD Wien

On je najpre ignorisao nekoliko crvenih svetala, udario je biciklistu, a potom se sudario sa vozilom koje mu je išlo u susret, nakon čega je odleteo na trotoar. Policajci, koji su se našli na dužnosti, samo su pukom srećom izbegli tragediju, tako što su skočili u stranu.

Srbin, koji je napravio neviđeni haos u saobraćaju, ubrzo je uhapšen.

– Prilikom rutinske kontrole, službenici Komande gradske policije Majdlinga hteli su da zaustave vozača u blizini Gaudenzdorferovog pojasa u Majdlingu oko 20:30 časova. On je ignorisao znak za zaustavljanje i pobegao u grad. Prošao je kroz nekoliko glavnih saobraćajnica koje su veoma prometne. Na raskrsnici Ajhenštrase i Gaudenzdorferovog pojasa, policijska vozila su blokirala sve tri trake, a 34-godišnjak je i dalje nastavio da juri ka stajaćoj koloni – , navodi se u saopštenju bečke policije.

Policajci su, kako se dodaje, ponovo pokušali da zaustave vozača, ali je on skrenuo na trotoar i krenuo ka njima. Uspeli su da izbegnu sudar samo brzim skokom u stranu.

Bahati vozač je potom prošao kroz crveno svetlo i oborio biciklistu (46) koji je zadobio teške povrede. Policajci i jedan prolaznik, koji su se tu zatekli, ukazali su prvu pomoć i pozvali Hitnu službu, koja je biciklistu odvezla u bolnicu, a 34-godišnjak je nastavio ka glavnoj Železničkoj stanici. U zoni raskrsnice Landštraser Belt i Jackuingase, uleteo je u saobraćaj iz suprotnog smera i oštetio više automobila. Nedugo zatim, udario je i u vozilo iz suprotnog smera u kojem su sedele četiri osobe i tu se zaustavio.

Unezvereni izgrednik je potom sa nepoznatim saputnikom pobegao peške prema Matzlajndsdorfer Placu, gde je i uhapšen.

Privedeni srpski državljanin i sam se žalio na bol u ramenu, ali je odbio pregled. Za sada se tereti da je pružio otpor državnim organima, naneo teške povrede nekolicini osoba, namerno ugrozio bezbednost zajednice i povredio Zakon o opojnim supstancama, kao i zbog više upravnih prekršaja. U njegovom automobilu je pronađena i manja količina kanabisa. Registarske tablice, koje su bile pričvršćene za vozilo kojim je bežao, su ukradene.

Da li je on zakoniti vlasnik vozila za bekstvo, trebalo bi da se utvrdi daljom istragom Za sada je još izvesno da nije imao vozačku dozvolu i da je dežurni lekar konstatovao da zavisni narkoman.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker