Boža Maljković dolazi u radnu posetu Požarevcu

Proslavljeni košarkaški trener Boža Maljković, koji je osvojio četri evropske titule u klupskoj košarci, a odnedavno postao prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije u jednoj od prvih radnih poseta nakon postavljenja obići će Požarevac. Njega će u utorak, 23 maja, u Svečanim salonima gradskog zdanja dočekati gradonačelnik, Bane Spasović.

Boža Maljković

Nakon svečanog prijema prvi čovek Olimpijskog komiteta započeće radnu posetu Požarevcu, gde će sa sportskim rukovodiocima grada pod Čačalicom, na čelu sa članom Gradskog veća zaduženim za sport i omladinom, Anom Miljanić obići sportske objekte u Požarevcu, gde će se upoznatim sa sportskom infrastrukturom grada, kao i problemima i planovima vezani za sport u gradu koji je centar Braničevskog okruga.

Najveće zasluge za Maljkovićevu najavljenu posetu Požarevcu, kao i nedavne posete predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Daniloveća, kome je to bila prva radna poseta nekom gradu nakon postavljenja i proslavljenog košarkaškog trenera koji je tvorac najvećeg srpskog uspeha u ženskoj košarci, inače ćerke predsednika OK“Srbije“, Marine Maljković ima Ana Miljanić, bivša veoma uspešna košarkašica, koja je u svojoj bogatoj karijeri osvojila u dresu ženskog Košarkaškog kluba „Partizan“titulu prvaka Srbije, a sada članica gradskog veća koja se brine o požarevačkom sportu i omladini. Ona skromno kaže da za posete najvećih sportskih funkcionera koje Srbija ima Požarevcu, pored nje, zaslge imaju i KK“Požarevac“i njegov predsednik Darko Milojević, kao i funkcioneri lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem.

Ana Miljanić

-Mi smo poslali zahtev i protokol posete Bože Maljkovića koji su u Komitetu dobli i, gotovo sto posto je sigurno, da će predsednik OK“Srbije“ u utorak doći u radnu posetu Požarevcu, što će biti jedna od njegovih prvih radnih poseta gradovima Srbije. Požarevac je grad sporta i zaslužuje da njega posećuju najviši sportski funkcioneri Srbije, koje upoznajemo sa sportskim problemima i planovima razvoja sporta u Požarevcu. Nakon svečanog prijema sa visokim gostom i njegovom delegacijom obići ćemo Sporstski centar, hipodrom i još neke objekte i upoznati ga sa sportskom infrastrukturom kojom grad raspolaže i o problemima koje imamo u vezi toga-rekla je Ana Miljanić i dodala da će Maljkovića upoznati i sa planovima ulaganja grada u obnovi i izgradni sportskih objekata, jer bez isportske infrastrukture nema uspešnog bavljenja sportom.

Na našu konstataciju da li je Požarevac privilegovan, pošto ga redovno posećuju sportki funkcioneri pretežno iz sfere košarke, pošto je ona bila uspešna košarkašica, Miljanićeva kroz osmeh kaže da jeste, ali da to ne znači da u skorije vreme u Požarevac neće doći i funkcioneri i sportisti iz drugih sportova, kao što su trenutno gosti odbojkaši iz nekoliko evropskih zemalja koji se, u danu našeg razgovora, počeli takmičenje u kvalifikacijama za odlazak na Juniorsko evropsko prvenstvo u odbojci.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker