NA SREBRNOM JEZERU NIČE OGRAĐENO NASELJE: Američka kultura stanovanja stigla u Veliko Gradište

“Gated community” je u SAD uobičajen izraz kojim se opisuje naselje zatvorenog tipa, ograđeno naselje.

Foto: Silver Lake Investment

Svi znamo, mahom iz filmova, kako ova naselja otprilike izgledaju – nalaze se u predgrađima, imaju ogradu i kapiju, često i čuvara, video-nadzor, uređene ulice i u njima niz kućica koje liče jedne na druge, sa urednim travnjacima. Nema automobila načičkanih po trotoarima, nema smeća na ulicama, deca se slobodno igraju ispred kuće. Zelenilo, privatnost, sigurnost… Rečju – američki san.

Ovakva i slična ograđena naselja, polako niču i u Srbiji. Još uvek ih ima jako malo, ali je evidentno da utiru put novom trendu u stanogradnji kod nas, s obzirom da, kako kažu investitori i stručnjaci za nekretnine, ovaj tip stanovanja sve više zanima kupce.

Jedno od takvih naselja zatvorenog tipa, takođe je u planu da se izgradi i na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta. To je za Ekapiju potvrdio Mitar Jović, direktor kompanije Silver Lake Investment koja na Srebrnom jezeru već ima izgrađene turističke kapacitete u sklopu kompleksa Silver Lake Resort.

“Naselje će biti ograđeno, sa obezbeđenjem, kontrolisanim pristupom i zajedničkim održavanjem, imaće 20 do 30 kuća za prodaju površine od 60 do 120 m2 i dva bazena“, najavio je Jović.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Meni to više liči na uredjen konc logor. Ko voli nek izvoli ali živeti izolovano koja je svrha. Tako su nekad živeli gubavci. Baš lep Američki san.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker