DOĐITE NA MITIG I DOKAŽITE: Pozivaju se svi čelnici Braničevskog okruga na solidarnost sa građanima!

U subotu 29. februara, u Požarevcu, kao centru Braničevskog okruga, u 17:00 časova, na Starom korzou, zakazan je prvi protestni miting protiv mogućnosti formiranja migracionih centara i naseljavanje migranata na teritoriji ovog okruga.

Braničevski okrug u poslednje dve nedelje uznemirile su informacije koje smo objavili, da Vlada ima u planu da u ovom delu Srbije trajno naseli veliki broj migranata. Ove naše tvrdnje negirali su čelnici iz Požarevca, Velikog Gradišta i Žabara koji su uputili poziv građanima da ne nasedaju na, kako oni tvrde, naše netačne tvrdnje o formiranju migracionih centara i trajnom naseljavanju migranata u Braničevskom okrugu.

Iz kabineta gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića, upućen je poziv građanima da ostanu mirni i ne nasedaju na netačne tvrdnje da ovde postoji mogućnost formiranja migracionih centara i naseljavanja migranata. Navode da su i nadležni državni organi opovrgli takve tvrdnje, te da u Srbiji postoje prihvatni centri za migrante za koje se zna gde su.

S obzirom da mi sa politikom nemamo nikakve veze, od nas zahtevaju da prestanemo sa, kako oni tvrde, lažnim uzbunjivanjem javnosti i sa navodnim širenjem lažnih vesti, jer je to, po njima, pokušaj dobijanja „jeftinih” političkih poena, koje sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti. Čelnici Braničevskog okruga su nam čak, preko njihovih lokalnih medija koje finansiraju iz budžeta, zapretili da će nadležni organi preduzeti sve mere i adekvatne korake ukoliko ne prestanemo sa širenjem panike i uzbunjivanja građana dok traje predizvorna kampanja.

Zbog ovih tvrdnji čelnika Braničevskog okruga, da su informacije koje smo plasirali netačne, zlonamerne i objavljene samo zarad prikupljanja jeftinih političkih poena, organizatori protesta “protiv naseljavanja migranata u Braničevskom okrugu”, pozivaju sve čelnike opština Braničevskog okruga i grada Požarevca, da u subotu u 17:00 časova, dođu na Starom korzou, u Požarevcu, i da zajedno sa građanima na protestnom mitingu daju do znanja, da tako nešto u Braničevskom okrugu neće nikome dozvoliti.

Naime, najveći problem je sto nadležni za migrante u Srbiji daju vrlo malo informacija o njihovom prijemu, smeštaju i kretanju. Osim toga, EU daje Srbiji znatna sredstva za smeštaj i boravak migranata, ali o tome takođe nema informacija.

S obzirom da Vlada Srbije što se tiče potpisanih sporazuma sa EU o prijemu i smeštaju migranata na teritori Srbije, Srpskoj javnosti ne daje skoro nikakve informacije, polovinom aprila na našem portalu objavićemo dokumenat o detaljanom regulisanom planu o smeštaju migranata na teritori Srbije, koji nam je dostavila Evropska kancelarija za migrante iz Brisela.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker