NEODGOVORNA TOPLIFIKACIJA: Raskopali, nisu završili sa radom, pa otišli

Početkom ove godine, negde pred Božić, stanovnici u Beogradskoj ulici u Požarevcu prijavili su JP“Toplifikaciji“ da iz jednog šahta na sredini ulice diže se ogromna količina vodene pare.

Nezavršeni radovi Toplifikacije

Radnici ovog javnog preduzeća došli su na lice mesta i sa teškom mehanizacijom raskopali su pomenuti šaht, kako bi otklonili kvar. Nešto su radili i posle kraćeg vremena stanovnicima u Beogradskoj ulici rekli su da su kvar privremeno otklonili i da će, kada vremenski uslovi to dozvole, doći ponovo i u potpunosti popraviti sve pokvareno, jer moraju da se stave novi ventili. Iza sebe su ostavili otvorenu rupu koji su obeležili trakom, kao i gomilu zemlje, šuta, delove asfalta i ogromnu betonsku ploču.

Građani su prihvatili njihovo objašnjenje ne želeći da insistiraju da se odmah uradi, jer im nije odgovaralo da duže vreme ostanu bez grejanja na minusu od preko deset stepeni. U međuvremenu vreme se poboljšalo ali, ni posle duže od mesec dana kada je obavljena prva intervencija, radnici toplifikacije nisu došli da urade ono što su obećali i što su dužni da urade. Zbog toga građani iz pomenute ulice počeli su da negoduju prozivajući rukovodioce „Toplifikacije“ i gradske čelnike, preteći da će prikupiti peticiju, kako bi im se ispunilo obećano.

– Bezobrazluk jedan. Slikaju su na tv kako su mnogo radili, a mi ih pitamo šta je ovo. Bilo je veoma hladno i to smo razumeli. Ali vreme je u debelom plusu i oni ne dolaze da rade. U čemu je problem. Revnosni su da šalju opomene i da utužuju korisnike koji zakasne sa uplatom grejanja, a da ispune svoje obaveze-baš ih briga. Štaviše, na ovu gomili materijala i drugi bacaju otpad, tako da smetaju saobraćaju – ogorčeni su žitelji u Beogradskoj ulici. Njima su u „Toplifikaciji“ rekli da će sigurno uraditi obećano, ali tek kada dođu na red, jer ima i prioritetnijih slučajeva.

TPKNEWS/M.V

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker