KAKO SNS KARTEL VARA KUČEVLJANE: Za razliku od investicija, kredit mora da se vrati, i to s debelom kamatom

Pre mesec i po dana u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, u Kučevu su svečano otpočeli radovi na komunalnoj infrastrukturi iz projekta “Čista Srbija” Vrednost radova je 11 miliona i 200 hiljada evra.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Planirano je da se radovi završe za 36 meseci. Projektom je predviđeno da se uradi ukupno 25 km kanalizacione mreže kao i dva prečistača fekalnih voda.

Da podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor China Road and Bridge Corporation (CRBC) u Srbiji Zhang Xiaoyuan u februaru prošle godine, potpisali su komercijalne ugovore za projektovanje i izvođenje radova na polju prerade otpadnih voda i kanalizacione mreže i za regionalne deponije na području više opština i gradova u Srbiji među kojima je i Kučevo.

Iako predsednik opštine Kučevo u javnosti ističe kako je ulaganje u kanalizacionu mrežu i prečistače fekalnih voda investicija, “zaboravio” je slučajno ili namerno da kaže svojim građanima da se ovaj projekat finansira iz kineskog kredita. Za razliku od investicija, krediti moraju da se vraćaju, i to s debelom kamatom, što znači da naši funkcioneri zadužuju generacije koje dolaze i stavljaju im na teret obaveze za koje je veliko pitanje da li će moći da ih ispune. Takođe, predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajčić nije obavestio građane opštine Kučevo da se realizacija projekta izvodi bez javnog tendera i izbora najboljeg ponuđača i verovatno po principu “ja tebi ti meni a čašćavanje je obavezno zato što sam uzeo kredit od tebe i opet tebi dao posao”.

Dakle, radove izvode kineski radnici sa kineskim materijalom po projektu koji je samo njima poznat, uz to neće plaćati ni PDV. Biće sreće ako se kineski izvođač radova smiluje i angažuje nekog domaćeg podizvođača koji će dobiti mrvice a kajmak se vraća u Kinu odakle je i uzet kredit

Da apsurd bude još veći sve ulice i trotoari će ponovo biti raskopani čak i oni trotoari i ulice sa kojima su se opštinski čelnici na sav glas hvalili a građani ni dan danas ne znaju koliko je njihovog novca potrošeno za te projekte.

Svečano otvaranje smo videli na kojem je bilo samo rukovanje i slikanje za medije, radova na terenu za sada nema i kako smo obavešteni neće ih ni biti do posle izbora. Prokopavanje tek asfaltiranih ulica odnosno popločanih trotoara će sigurno izazvati ogroman bes kod građana i zato nema radova a možda ih neće ni biti u skorije vreme ako se ugledaju na svog idejnog vođu Aleksandra Vučića koji otvara nezavršene bolnice, fabrike i autoputeve samo da bi bio prisutan na režimskim televizijama sa nacionalnom frekfencijom.

Opštinska vlast Srpske napredne stranke je sada zaokupirana izbornim procesom, lažnim obećanjima, pretnjama i ucenama glasača, svesni da gubitkom izbora na republičkom nivou za sve njih znači gubitak slobode zbog raznih malverzacija koje su u proteklom periodu učinili.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

20 Komentari

  1. Meni se čini da Rajčić u, Mikić, Kecmana, Janoševiću i ostalom delu SNS kartela baš briga što su zadužili građane. Verovatno će i oni debelo da omaste brke iz ovog projekta

  2. Nije ni čudo što se u ovo jadno i pusto Kučevo sve ovo dešava jer sve ovo potiče od državnog vrha. Kriminal i javašluk polako ali sigurno uzima svoj danak.

  3. Ništa novo, po jutru se dan poznaje, kako su formirali prisilno vlast, tako i vladaju, a što nemilice troše i pljačkaju narodne pare, zato će ih između ostalih i BOG kazniti.

    1. Па како на ово реагује Кецман кад је он велики богомољац? Колко је мени познато побожни људи не краду. А овај?

  4. U DEUTSCHLAND KOSTA ZA DUPLO MANJE DA SE RADI KANALISATION NEG U MOJE KUCEVO. TREBA GELD ZA MILAGARCA CHEF DER KRIMINELLEN GRUPPE

    1. Bogosave, odluči se da li ćeš pisati na srpskom ili na nemačkom jeziku. Ovako, ispadaš smešan, jer nas ima koji perfektno znamo oba jezika.

  5. Ko je ovaj neugledni, stariji čovek, koji stoji pored devojke u belim patikama? Zarastao u kosu i bradu, nosi kaput i gužljave pantalone, nekoliko brojeva veće…

    1. Neugledni, stariji čovek, koji stoji pored devojke u belim patikama je Branko Kecman, predsednik “mafijaške” skupštine u Kučevu, veliki vernik koji pije, laže i otima. Kad može on namesti priki posao od 2,5 miliona evra a suprugu postavlja za direktorku vrtića.

      1. Znači, to je brat onog buljavog, lokalnog slikara, koji je navodno bio poznatiji od Đorđa Marjanovića, pa je Centar za kulturu dobio njegovo ime. Sve mi je jasno.

  6. To je istina, Vučić nas je zadužio do guše, za deset godina vlasti 20 milijarde evra je porastao dug Srbije,sve što je rađeno to je od kredita.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker