ISLAMIZACIJA AUSTRIJE: Dok Austrijanci više umiru nego što se rađaju, migranti uvećavaju stanovništvo

Broj stanovnika Austrije na kraju prošle godine dostigao je skoro devet miliona, a to je ostvareno samo zahvaljujući imigraciji.

Foto: DPA

Sa 1. januarom ove godine, prema podacima Statističkog zavoda, u Austriji živi 8.932.664 ljudi, što je za 31.600 ili 0,36 odsto više nego na početku 2020.

Bez imigracije ne bi bilo rasta, već bi došlo do smanjenja broja stanovnika Austrije, konstatuje Statistički zavod.

„Tokom 2020. godine je u Austriju imigriralo 40.064 više ljudi iz inostranstva, nego što je napustilo zemlju. Natalitet je, na osnovu porasta broja umrlih, bio negativan i time je značajno negativno uticao na rast stanovništva”, istakao je generalni direktor Statističkog zavoda Austrije Tobijas Tomas.

U prošloj godini su rođene 83.603 bebe u Austriji, što je za 1,6 odsto manje nego 2019, a u istom periodu umrlo je 91.599 lica, za 9,8 odsto više nego 2019.

Sličnu negativnu stopu Austrija je zabeležila u periodu od 1945. do 1955.

Najviše je poraslo stanovništvo u pokrajinama Forarlberg i Burgenland sa plusom od 0,53 odsto.

Beč sledi sa rastom od 0,51 odsto, dok je u Štajerskoj sa rastom od svega 0,05 odsto broj stanovnika praktično stagnirao.

(Tpknews.com/Tanjug)

2 Komentari

  1. Па јесте, али ипак ће Аустријанац или Швајцарац пре да запосли неког од њих или шиптаре него Србина из Србије.
    Има нека љубав међу њима.

  2. Na kraju će Srbi opet ratovati protiv Turaka. Ovoga puta će to raditi gastarbajteri na teritoriji Austrije, zbog podele teritorije. Ovo je naravno šala, koja nije daleko od istine. Često govorim Austrijancima, ako ne ukinu dečji dodatak za više od dvoje dece i ako rođeni Austrijanci nemaju prednost prilikom zapošljavanja, za nekoliko decenija biće manjina u vlastitoj državi. Proći će kao Srbi na Kosovu. Turci su njihovi Šiptari, jer oni ne rađaju, već proizvode decu. Svaka turska porodica, ima minimum petoro dece.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker