KONAČNO LEPA VEST: Radnice i direktorka socijalnog iz Blaca popile otkaz!

Nakon što su krajem prošle nedelje radnice Centra za socijalni rad u Blacu pokušale nasilno da izmeste dvoje maloletne dece iz sela Suvi Do u hraniteljsku porodicu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predložilo je da se pokrenu disciplinski postupci i da one budu suspendovane, a da vršilac dužnosti direktora te ustanove bude smenjena.

Screenshot: Facebook/Dejan Marković Milošević

Inspekcija socijalne zaštite nadležnog Ministarstva je tokom vanrednog inspekcijskog nadzora, kako se navodi, u predmetu nedozvoljenog ponašanja zaposlenih u Centru za socijalni rad u Blacu prema maloletnim M. D. i M. D. utvrdila da su zaposlene prekršile Zakon o socijalnoj zaštiti, Pravilnik o zabranjenom postupanju zaposlenih u socijalnoj zaštiti i Kodeks profesionalne etike stručnih radnika socijalne zaštite Srbije.

– U toku vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da su radnice Centra za socijalni rad u Blacu svojim ponašanjem ugrozile zdravlje i bezbednost korisnika – kaže se u saopštenju Ministarstva.

Inspekcija socijalne zaštite je zapisnik sa merama dostavila osnivaču Centra, Opštini Blace i Upravnom odboru Centra za socijalni rad, radi daljeg postupanja.

Inače, snimak na društvenim mrežama na kom radnice Centra za socijalni rad u Blacu pokušavaju da odvedu u hraniteljsku porodicu dvoje maloletne dece i odvoje ih od svoje bake, koja je ranije predala sudu zahtev za starateljstvo, izazvalo je veliku pažnju i uznemirenje javnosti, a istog dana se oglasilo i nadležno Ministarstvo i osudilo postupanje radnica prema deci iz porodice Dačević.

Na snimku se vidi kako u jednom trenutku jedna od zaposlenih pokušava da fizički izvuče 13-godišnjeg dečaka, dok se on opire, uspeva da se otrgne i zaključa u kupatilu svoje kuće.

Dečak se tokom večeri javio na Urgentno odeljenje prokupačke Opšte bolnice, gde mu je ukazana lekarska pomoć jer se žalio da je zadobio masnice na ruci.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker