Ministar Stefanović posetio policijsku stanicu u Žagubici (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je, nakon što je posetio policijsku stanicu u Žagubici, da je u ovoj opštini zabeležen najmanji broj krivičnih i prekršajnih dela u čitavom Braničevskom okrugu.

Povodom toga ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović će u narednom periodu pomoći u tehničkom opremanju policije u ovom kraju i u povećanju broja pripadnika MUP-a, kako bi bezbednosna situacija bila još povoljnija.

„Drago mi je da sam danas u opštini Žagubica gde je inače zabeležen najmanji broj krivičnih i prekršajnih dela u čitavom okrugu. Želim da pružim punu podršku policiji u ovom kraju kako bi nastavila sa kvalitetnim, dobrim radom. Pomoći ćemo im u tehničkom opremanju i učinićemo sve dodatne napore da primimo dovoljan broj policajaca koji će omogućiti da bezbednosna situacija bude još povoljnija“, istakao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je važno da građani imaju punu podršku policije i da znaju da policija čini sve da reši svako prekršajno i krivično delo.

„Policija je tu i da omogući da se život građana normalno odvija, da rešava pitanja koja su ovde karakteristična, kao recimo u vezi sa izdavanjem ličnih dokumenata, posebno u periodima odmora i državnih praznika kada se veliki broj građana koji rade u inostranstvu vraća u ovaj kraj“, rekao je Stefanović.

On se zahvalio predsedniku opštine na dobroj saradnji između opštine i policijske stanice. Prema rečima ministra, opština finansira rekonstrukciju jednog dela stanice i pomaže kroz druge aktivnosti u skladu sa svojim mogućnostima.

„Policija u zajednici podrazumeva ovakvu vrstu bliske saradnje policije, lokalne samouprave, Saveta za bezbednost i građana da kroz razmenu informacija utiču da imamo ovako pozitivnu bezbednosnu situaciju. Nadam se da će ovo biti dobar primer i za ostale opštine u okrugu, ali i u celoj Srbiji“, rekao je Stefanović.

TPKNEWS/MUP/Foto: MUP

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker