UMESTO ZATVORSKE ĆELIJE: Bivši direktor nasilnik CZSR u Velikom Gradištu, nagrađen novim zapošljenjem

Danijel Živanović, bivši direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu, protiv koga je podneta optužnica za tri krivična dela nasilje u porodici, umesto da se kao i svaki nasilnik nalazi u zatvorskoj ćeliji, opština ga je nagradila zapošljenjem u Odeljenju za urbanizam i građevinarstvo u Velikom Gradištu.

Foto: Facebook/Danijel Živanović

Prema podacima koje je TPKNEWS dobio od Osnovnog suda u Velikom Gradištu, protiv okrivljenog Danijela Živanovića OJT u Velikom Gradištu podiglo je optužni predlog koji je još uvek u toku. Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje jedne godine i meru bezbednosti zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.

Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.

Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica.

Međutim, sve ove tačke iz podnetog optužnog predloga i mere zabrane do pravnosnažnog okončanja postupka važe isključivo za obične građane nasilnike, one prestaju da važe kada je okrivljeni nasilnik član SNS kartela.

Kako za TPKNEWS javlja insajder Mile Sova, Danijel Živanović, umesto da svoje dane provodi u kućnom pritvoru uz nanogicu do okončanja postupka, Opštinska uprava u Velikom Gradištu nagradila ga je zapošljenjem u Odeljenju za urbanizam i građevinarstvo.

Da podsetimo, Danijelu Živanoviću na teret se stavlja da je 31. januara 2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka.

– Najpre je vikao i galamio, a zatim je zapretio svojoj supruzi da nema gde da ide, da će je ubiti i da će je zaklati ako bude prišla njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci. Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice. Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože – , rekao portparol Osnovnog javnog tužilaštva u toj opštini Boban Novaković, iznoseći sadržaj optužnog predloga.

Inače, Danijel Živanović je na saslušanju u tužilaštvu negirao da je počinio krivično delo.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker