POČEO KONAČNI OBRAČUN: Naprednjaci oborili izbornu listu Dverima u Kostolcu!

Pokret Dveri saopštio je da je izborna komisija opštine Kostolac odbila izbornu listu tog pokreta za učešće na lokalnim izborima zakazanim za 24. decembar.

Dveri Kostolac

U saopštenju je ocenjeno da to nije posledica kršenja propisa prilikom podnošenja liste već straha vladajuće Srpske napredne stranke od jačanja Dveri na svim nivoima.

Pokret Dveri prijavio je izbornu listu pod nazivom “Dveri – da Kostolac vratimo Kostolčanima”, ali je lokalna izborna komisija ocenila da ime te liste treba da bude usklađeno sa odredbama Zakona o lokalnim izborima, tako da naziv izborne liste bude određen prema nazivu političke stranke koja je podnosi.

Dveri, međutim, smatraju da zakon nije isključio mogućnost da se pored naziva registrovane stranke u naziv izborne liste unese slogan i sličan dodatak, tako da ne stoji tvrdnja da ime liste nije usklađeno sa zakonom.

“Postavljamo pitanje Izbornoj komisiji Gradske opštine Kostolac ali i čitavoj srpskoj javnosti, kako je moguće da je na lokalnim izborima u Kovinu bilo dozvoljeno da u nazivu izborne liste Srpske napredne stranke ne bude sadržan naziv podnosioca (Srpska napredna stranka) već samo slogan ‘Aleksandar Vučić – Brže, jače, bolje’, a da se u Kostolcu obara zakonita i pravilna izborna lista pod nazivom ‘Srpski pokret Dveri – da Kostolac vratimo Kostolčanima?'”, dodaje se u saopštenju.

Predsednik opštine Kostolac Ivan Savić

Taj pokret je dodao da će volja građana Kostolca koji su svojim potpisima podržali listu biti odbranjena zakonskim sredstvima a posebno izjavljivanjem žalbe Upravnom sudu.

Podsetimo se, predsednik opštine Kostolac iz redova SNS Ivan Savić navodno je 29. avgusta, oko 22 sata, na parkingu lokala u Kostolcu, pesnicama nasrnuo na građanina Vladana Kerića, i zapretio mu rečima: „Gde si, pi*ko, tebe čekam“, a zatim pobegao službenom limuzinom!

Vladan Kerić

Kerić je ovaj slučaj nasilničkog ponašanja naprednjaka u vrhu lokalne vlasti u Kostolcu prijavio policiji.

Tada je Narodni poslanik i predsednik parlamentarne stranke „Dveri“, Boško Obradović na svom Tviter nalogu optužio predsednika opštine Kostolac Ivana Savića da sprovodi nasilje u tom mestu.

Međutim, Ivan Savić je demantovao Obradovićeve navode rekavši da je to politički napad na njega i da je lider Dveri tada počeo kampanju za predstojeće lokalne izbore u Kostolcu, koji pokušava izmišljotinama da mu uruši ugled i umanji rejting, kako njegov, tako i stranke SNS čiji je član.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker