PROTEST U SMEDEREVU: Džakovima smeća zatrpali ulaz u JKP “Zelenilo i groblja” (VIDEO)

Ispred Javnog komunalnog preduzeća “Zelenilo i groblja” u Smederevu održan je protest udruženja građana “Crveni bedževi” zbog, kako navode, lošeg upravljanja komunalnim otpadom i lošeg održavanja higijene javnih prostora.

Foto: Organizacija Pro.Tok21

Na ulazu u zgradu smederevskog preduzeća “Zelenilo i groblja” ostavljen je otpad u džakovima, sakupljen prethodnog dana u Mesnoj zajednici Carina u akciji udruženja “Crveni bedževi”.

Kako su istakli predstavnici pokreta, nedopustivo je da javno preduzeće nema kapaciteta da kontroliše komunalni otpad na teritoriji grada i da ne uključuje u rešavanje ovog problema, već predložene akcije pokreta.

Tokom prošle godine udruženje “Crveni bedževi” kreiralo je besplatnu aplikaciju “Prijavi deponiju”, kako bi se lakše mapirale deponije za uklanjanje i, kako kažu iz udruženja, nisu uspeli da je nametnu nadležnim organima kao alat od pomoći.

Izrađena je studija izvodljivosti proširenja mreže prikupljanja otpada, kao argumentaciju za isplativost poduhvata, ali iako je dostavljena nadležnima, ističu iz udruženja, nije uzeta u obzir.

Održane su brojne ulične akcije edukacije građana, kao i čišćenje ulica i naselja u Smederevu, piše RTS.

Sve su to razlozi, kako navode, da se putem protesta ubrza delovanje institucija po pitanju ovih problema, jednako kao što je nedopustivo da je grad prljav sa ogromnim brojem divljih deponija.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker