POBEGAO KAO P*ČKICA: Promocija Vesićeve knjige o Beogradu uz povike „Vesiću, lopove“ (VIDEO)

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SZS) verbalno su se sukobili ispred gaperije Progres u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, u kojoj se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića „Knjiga o Beogradu“.

Foto: Screenshot

Kako je javio reporter agencije Beta, do incidenta je došlo kada su aktivisti SNS-a pokušali da uruče Vesićevu knjigu funkcionerima Stranke slobode i pravde, Marku Bastaću i Borku Stefanoviću.

Na ulaznim vratima galerije Progres stali su aktivisti SNS-a, dok su aktivisti SzS-a bili pored njih, noseći transparente protiv Vesića.

Ispred te galerije bio je Simo Spasić, predsednik udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, koji je vređao pripadnike opozicionog SZS-a.

Dok su aktivisti SzS-a uzvikivali „Vesiću, lopove“, pripadnici SNS-a su uzvraćali sa „Đilasu, lopove“.

Usledilo je koškanje omladinaca dve stranke ali se situacija brzo smirila.

Ministra za rad i socijalnu politiku Zorana Đorđevića izviždali su aktivisti SZS kada je ulazio na predstavljanje Vesićeve knjige.

Po navodima reportera Bete, ispred galerije nije bilo uniformisanih policajaca ali su bili prisutni pripadnici MUP-a u civilu.

Nakon završetka promocije, došlo je do uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo je da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.

Oni su uvredama dočekali goste promocije, među kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SZS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio a koje se velikom brzinom uputilo na Narodnom pozorištu.

Među prisutnima su bili i predsednik Opštine Stari grad i član Predsednistva Stranke slobode i pravde Marko Bastać, zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, ali i odbornici SNS-a u Skupštini Beograda, kao i poslanik SNS u Skupstini Srbije Aleksandar Marković.

Promociji Vesićeve knjige, između ostalih, prisustvovali su pevačica Leontina i glumci Svetislav Goncić i Branko Milićević-Kockica.

Vesić je ranije najavo da će prihod od prodaje njegove knjige tokom promocije biti uplaćen u humanitarne svrhe. Knjigu čini 60 njegovih kolumni koje „Politika“ objavljuje svakog petka već dve godine, a ilustrovane su slikama Nebojše Đuranovića. Predgovor i pogovor za knjigu napisali su književnik Milovan Vitezović i profesor i bivši dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker