VATRA “PROGUTALA” TRANSFORMATOR: Požar i eksplozija u hidroelektrani Đerdap u Rumuniji (VIDEO)

Sinoć je došlo do izbijanja požara u hidroelektrani “Đerdap”, tačnije sa rumunske strane, u mestu Gura Vai. Požar je izazvao eksploziju transformatora, nakon čega se vatra proširila.

Foto: Screenshot/Facebook

Na terenu su odmah reagovala četiri vatrogasna vozila, kao i ekipe Hitne pomoći kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

Srećom, brzom intervencijom vatrogasaca, požar je uspešno lokalizovan i ugašen. Važno je napomenuti da nema prijavljenih žrtava, kao ni prekida u napajanju električnom energijom. Ova vest sigurno će umiriti javnost i smanjiti zabrinutost zbog mogućih posledica požara.

BEZBEDNOST I PREVENTIVNE MERE

Ovakvi događaji nas podsećaju na važnost preventivnih mera i redovnog održavanja infrastrukture, posebno kada je reč o energetskim postrojenjima. Bezbednost zaposlenih i lokalnog stanovništva uvek treba da bude prioritet, a ovakvi incidenti dodatno naglašavaju potrebu za adekvatnim planovima evakuacije i hitnih intervencija.

Iako je izbijanje požara u hidroelektrani “Đerdap” izazvalo trenutnu zabrinutost, brza reakcija vatrogasaca i hitnih službi doprinela je efikasnom suzbijanju vatre i sprečavanju većih posledica. Nadamo se da će nadležne institucije sprovesti detaljnu istragu o uzrocima ovog incidenta kako bi se smanjio rizik od sličnih situacija u budućnosti.

(Tpknews.com/Adevarul)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker