Prezentacija turističke ponude opštine Veliko Gradište u srcu Temišvara (FOTO)

U samom centru Temišvara, u restoranu “Lojd“ na Trgu pobede, 6. aprila, održana je prezentacija turističkih potencijala opštine Veliko Gradište.

U saradnji sa Savezom Srba, Konzulatom Republike Srbije u Rumuniji i temišvarskim vlastim,a opština Veliko Gradište organizovala je kulturno-turistički promotivni performans koji je počeo konferencijom za novinare i predstavnike turističke privrede. Mnogobrojnim predstavnicima medija obratili su se predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, konzul Republike Srbije u Temišvaru, Irena Radojčić, predsednik Saveza Srba u Temišvaru, Ognjen Krstić, i vlasnik restorana “Lojd“, Javor Radovanković.

Direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište zahvalila se svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja, kao i kolegama iz Odeljenja za turizam Županije Karaš-Severin i Lučke kapetanije iz Nove Moldave koji su, kao gosti Turističke organizacije, prisustvovali prezentaciji. Ona je ovim putem istakla značaj koji turisti iz Rumunije, već tradicionalno, imaju za turizam Velikog Gradišta.

“Ovom prezentacijom pokušaćemo da se zahvalimo našim dragim gostima iz Temišvara, i ujedno pozovemo nove posetioce koji su zainteresovani za klasične odmore, sport i rekreaciju, potpuno uživanje u krstarenju turističkim brodovima ili, jednostavno, za veselu atmosferu na našim manifestacijama.“, rekla je direktorka. Ona je predstavila turističku sezonu koja će ovog proleća, tokom prvomajskih praznika, početi muzičkim festivalom “Uranak“.

“Turistima iz Rumunije je ponuda bogatog manifestacionog turizma veoma interesantna, oni već tradicionalno učestvuju na našim gastronomskim festivalima, jednom smo čak imali i pobednika u kuvanju pasulja iz Temišvara, ali i kulturološkim manifestacijama, a na Ramskim sutonima skoro svake godine učestvuju i pesnici iz udruženja Srba iz Rumunije,“, rečeno je na konferenciji. Direktorka je pozvala sve prisutne da, po završetku zvaničnog dela prezentacije, uživaju u nastupu Ansambla narodnih igara i pesama’Vlastimir Pavlović Carevac“ i probaju najukusnije specijalitete iz kuhinja ugostitelja sa Srebrnog jezera.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, predstavio je sve ono što naša opština nudi svojim gostima i istakao svoju želju da turisti posete Veliko Gradište, uz uverenje da kada gost jednom dođe kod nas, uvek se vraća, što i jeste glavni cilj opštini koja svoju budućnost vidi u turizmu. Srebrno jezero, jedno od najlepših i najpoznatijih turističkih mesta Srbije, nalazi se na svega stotinak kilometara od Temišvara, a posetioci imaju priliku da skelom preko Dunava, na tradicionalan način, uplove u Veliko Gradište kod Ramske tvrđave i nastave svoj put ka Srebrnom jezeru. Jezero svojom bogatom ponudom može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih turista.

Konzul Republike Srbije u Temišvaru, govorila je o Velikom Gradištu, gostoprimstvu lokalnog stanovništva, Dunavu i događajima vezanim za kulturu koji se u Velikom Gradištu organizuju na vrlo visokom nivou, nadahnuto i sa ushićenjem. Ona je istakla kako svoje odmore rado provodi u našoj opštini, voli našu hranu, dugo plivanje i sunčanje kao i srdačnost svih ljudi, sada već njenih prijatelja.

Ognjen Krstić se, pozdravivši goste, zahvalio svima koji su pomogli prezentaciju kao i opštini Veliko Gradište što je taj dan Temišvar pretvorila u razigrano mesto i prenela pozitivnu energiju kakvu može da ima samo mesto koje je okruženo velikim rekama i mirnim jezerima.

Vlasnik restorana “Lojd“, Javor Radovanković, nazdravio je gostima sa željom da ovo bude još jedna u nizu akcija povezivanja Srbije i Rumunije.

Kako vremenski uslovi nisu dozvoljavali nastup na samom trgu, performans je održan u velikoj, svečanoj sali restorana. Posetioci sa Trga pobede, na kome se održavao Uskršnji bazar, došli su da se upoznaju sa turističkom ponudom opštine Veliko Gradište i uživaju u spektakularnom nastupu izvođačke grupe ANIP “Vlastimir Pavlović Carevac“, a među turistima našao se i mladi bračni par iz Kine.

Za to vreme se na terasi krčkala najukusnija hrana veštih kuvara, naših čuvenijih restorana. Ugostiteljska ponuda i gastronomski specijaliteti su jedan od najbitnijih potencijala Srbije, a Veliko Gradište je opština koja je poznata po širokoj ponudi hrane i bogatim menijima svojih restorana. Ovom prezentacijom ugostitelji su mogli direktno da prezentuju svoje restorane predstavnicima agencija u Rumuniji, ali i posetiocima prezentacije, kao svojim budućim gostima.

Predstavnici medija posebno su bili oduševljeni prezentacijom virtuelnih tura, pomoću kojih su na trenutak bili deo našeg grada i prošetali Srebrnim jezerom i Ramskom tvrđavom.

Na prijateljski poziv naših saradnika, Veliko Gradište uspelo je na jedan dan da prenese svoj razigrani i veseli duh i da bude dobar domaćin saradnicima, kolegama, predstavnicima medija i posetiocima.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker