UZMI RAČUN I POBEDI: Od računa nagradne ige država zaradila 9 miliona evra!

U nagradnom fondu našle su se 742 nagrade u vrednosti od 135,3 miliona dinara, a ministarstvo navodi da je zaključno sa jučerašnjim danom izdato ukupno 548 potvrda o dobitku.

Građani Srbije u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ poslali su ukupno 8.565.007 koverata sa fiskalnim računima čija je vrednost procenjena na 70 milijardi dinara, od čega direktni prihod budžeta premašuje devet miliona evra, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

– U proseku, svaki građanin Srbije poslao je 1,2 koverte, a prema procenama organizatora, u nagradnoj igri učestvovalo je između 25 i 40 odsto stanovništva, što je višestruko bolji rezultat nego u Slovačkoj, koja je primer dobre prakse u organizaciji fiskalne lutrije – navodi se u saopštenju.

U nagradnom fondu našle su se 742 nagrade u vrednosti od 135,3 miliona dinara, a ministarstvo navodi da je zaključno sa jučerašnjim danom izdato ukupno 548 potvrda o dobitku i da su građani preuzeli 351 nagradu, među kojima su četiri stana i 49 automobila „fijat 500 L“.

Ministarstvo državne uprave zahvalilo je građanima na podršci u suzbijanju sive ekonomije.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker