PREVRTANJE SRPSKOG AUTOBUSA KOD BEČA: Premor vozača glavni krivac za nesreću

Premor vozača srpskog autobusa uzrok je udesa, koji se rano jutros dogodio na autoputu A4 u Austriji.

Kako su preneli pojedini evropski mediji, nesreća se dogodila oko 7.15, dok se autobus kretao iz pravca Mađarske ka Beču, a prevrnuo se na deonici između mesta Nojzidel am Ze i Parndorfa. U autobusu je bilo 59 putnika. Vozilo je iznenada na austrijskom auto-putu A4, između mesta Nojzidl am Ze i Parndorfa izgubilo kontrolu. Autobus je u trenu sleteo sa puta pravo u kanal i izvrnuo se na bočnu stranu. Ljudi su bili istraumirani, a nadležne službe odmah su izašle na teren i zbrinule ih – naveli su austrijski mediji.

Kako je saopštila služba za održavanje saobraćajne infrastrukture u Austriji “Asfinag”, samo pukom srećom niko nije stradao, a lakše su povređene tri osobe. Prema navodima austrijskih medija, uzrok prevrtanja je bila premorenost vozača (43), čije ime se, međutim, ne navodi.Još uvek nije poznato koji je prevoznik organizovao turu iz Srbije za Austriju.

Kako “Novosti” saznaju, članice JUTA (Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije), koje inače organizuju ture iz Srbije do Beča, nisu bili organizatori ovog putovanja. Kako nam je potvrdio direktor ove organiizacije Aleksandar Seničić, JUTA se niko usubotu nije obratio za pomoć.

– Beč je popularna destinacija uoči Nove godine, pa mnoge agencije vode naše ljude tamo u razgledanje znamenitosti i prazničnu kupovinu. Međutim, nije poznato da li su pomenuti putnici išli turistički tamo ili nekom redovnom linijom – kaže Seničić.

KRENULI IZ SUBOTICE?

Prema komentaru koji je jedan čitalac ostavio na jednom portalu ispod vesti o saobraćajnoj nesreći, autobus je, navodno saobraćao od Subotice do Beča, a putnici su platili put u iznosu od 4.000 dinara. – Oni su krenuli u petak 16. decembra oko ponoći na ovaj put, a trebalo je da se vrate u nedelju ujutro na mesto polaska – napisao je ovaj čitalac.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker