ODBORNICI IZGLASALI: Opština Kučevo dobija komunalnu miliciju i parking servis, a opštinski funkcioneri veće plate!

Svi znamo da je bahatost stav koji precenjuje vlastitu vrednost ili vlastite veštine. Podrazumeva drskost i prezirno ponašanje prema drugima. Bahatost karakteriše pokušaj osobe da uzme više nego što joj pripada. Oni vlast pretvaraju u moć a moć u novac i tu je kraj cele priče o njihovom shvatanju života.

Foto: eKučevo

Kučevo odjekuje od njihovih šupljoglavih ideja, ali nažalost i od jauka izbezumljenih i ojađenih građana. Da su opštinski funkcioneri sigurni u sebe, i da nešto vrede ne bi njihov (ne)rad toliko naglašavali, znali bi da je o njihovim nevidljivim podvizima dovoljno reći mirno, tiho i odlučno. Narod bi sve video a istina bi bila dovoljna. Njihovom bahatošću žele skrenuti pažnju na sebe i bilo bi dovoljno samo argumentovati njihove “podvige” ali očigledno podviga nema samim tim nema ni argumenata.

Kao i obično po ustaljenoj šemi odbornci Skupštine opštine Kučevo, vlasnici fiktivnih ugovora o izmišljenom radu na svojoj 12. sednici održanoj 17. septembra 2021. doneli su niz odluka o nastavku pustošenja kućnog budžeta građana opštine Kučevo ali i o nastavku poklanjanja njihove zajedničke imovine. Od mnogobrojnih odluka koje su donete ogromnom većinom glasova prisutnih odbornika, izdvajamo nekoliko koje pokazuju bezobrazluk i nezasitost donosioca odluka u ovoj opštini. Na predlog Opštinskog veća:

  • Povećane su plate svim opštinskim funkcionera, javnom pravobraniocu, načelniku i zameniku načelnika Opštinske uprave za 30 posto.
  • Doneta je Odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Kučevo slobodnom pogodbom bez naknade u korist Trgovinskog preduzeća “Kastrum” iz Petrovca na Mlavi.
  • Doneta je Odluka o formiranju komunalne milicije za opštinu Kučevo.
  • Formiran je u okviru JKP Kučevo javni parking servis – Kučevo
  • Usvojen je cenovnik za naplatu usluga javnog parkin servisa – Kučevo

Žargonski u mraku, pod velom tajne, po principu ja tebi ti meni, odbornici Skupštine opštine Kučevo su doneli odluku da se funkcionerima opštine Kučevo ni manje ni više, povećaju plate za čak 30 posto zbog povećanog obima posla. Veoma često pominjane reči u narodu, da nije tužno, bilo bi smešno, ponovo su došle do izražaja. Opštinari Kučeva grabe i otimaju na svakom koraku kao da im je ovo poslednja vlast. Mnogi od njih ovim povećanjem imaju veće plate i od samog predsednika Republike Srbije.

U cilju pospešivanja smanjenja nezaposlenosti na teritoriji opštine Kučevo i povećanju konkurentnosti, doneta je Odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Kučevo slobodnom pogodbom bez naknade u korist Trgovinskog preduzeća “Kastrum” iz Petrovca na Mlavi.

Mnogo je polemike u vezi poklanjanja nepokretnosti od 2012 m² na Buvljaku, tradicionalnom Vašarištu. Niko u Kučevu nie video Elaborat opravdanosti investicije a odluka je kontradiktorna u odnosu na Uredbu o uslovima i načinu otuđenja zemljišta iz javne svojine. Ekonomska opravdanost i konkurentnost sigurno ne mogu biti opravdanje za pomoć opštine u dovođenju ove investicije kad se zna da u Kučevu i već postojeći trgovinski lanci veoma teško posluju zbog slabe ekonomske moći svojih kupaca. Da li će ova investicija zatvoriti već postojeća radna mesta u trgovinskom sektoru ili će u jednom trenutku svi zatvoriti svoje trgovine kao što je slučaj u mnogim selima ove opštine? Priče o ekonomskom prosperitetu poljoprivrednika ne piju vodu s obzirom na poznato stanje u poljoprivredi a i delatnosti preduzeća “Kastrum”. Do nas je došla informacija da je za otvaranje trgovinskog lanaca zainteresovan i veliki trgovinski lanac “Lidl” ali su s obzirom na trenutno stanje u opštini, privremeno odustali od ove investicije u Kučevu.

Opravdanost uvođenja komunalne milicije opštinski oci opravdavaju kao uvođenje komunalnog reda u opštini. Naše mišljenje je da će ovo biti prilika da se zaposli još neki partijski poslušnik a komunalna milicija će biti samo novi namet na novčanike građana sa ciljem da se izremeti mir građana, stvori konfuzija i kontrolišu oni koji ne misle kao aktuelna vlast u Kučevu.

Od 1. oktobra 2021. Počinje naplata parkiranja u Kučevu na osnovu odluke Skupštine opštine Kučevo i donete odluke o uvođenju Parking servisa Kučevo koji će funkcionisati u okviru JKP Kučevo.

Mnogi se pitaju u Kučevu a i šire, šta će jednom tako malom mestu parking servis kad građani perfektno poštuju saobraćajne propise koji regulišu parkiranje, nije uočeno parkiranje na nedozvoljenim površinama, već postoji saobraćajna inspekcija a i saobraćajna policija korektno radi svoj posao. Odgovor je jednostavan, v.d. direktor JKP “Kučevo” Slaviša Marijoković je na zahtev predsednika opštine Kučevo dr Ivana Rajčića bez konkursa u JKP “Kučevo” udomio 16 novih partijskih radnika ugovorom o radu na neodređeno vreme na čelu sa Novicom Janoševićem predsednikom OO Srpske napredne stranke Kučevo. Dakle svi korisnici motornih vozila će plaćanjem parkinga obezbeđivati plate (ne)radnicima, kadrovima i jurišnicima Srpske napredne stranke Kučevo, pridošlim iz redova DSS, DS, G17+ i SPS.

Cene parkiranja u I zoni su 35,00 dinara po satu, II zona 25,00 dinara po satu, dnevna karta u I zoni iznosi 200,00 dinara a u II zoni 140,00 dinara. U slučaju da ne platite parking kartu, naplatiće vam doplatnu kartu u visini od 1.000,00 dinara kazne koje možete platiti u roku od osam dana biće vam umanjena za 50 posto. Osobe sa invaliditetom mogu besplatno koristiti samo mesta koja su obeležena za invalide. Godišnja parking karta za stanare sa stalnim parkiralištem u trajanju od 12 meseci, iznosi 4.000,00 dinara u I zoni a 2.800,00 u II zoni. Polugodišnja parking karta za fizička lica iznosi 4.000,00 dinara u I zoni i 2.800,00 dinara u II zoni. Mesečna parking karta za fizička lica iznosi 1.500,00 dinara u I zoni a 1.000,00 dinara u II zoni. Godišnja parking karta za fizička lica iznosi 6.000,00 dinara u I zoni a 4.800,00 dinara u II zoni. Mesečna parking karta za pravna lica iznosi u I zoni 2.000,00 dinara a u II zoni 1.400,00. Godišnja parking karta za pravna lica u I zoni iznosi 12.000,00 dinara a u II zoni 8.400,00 dinara. Godišnja parking karta za socijalno ugrožene u I zoni je 3.000,00 dinara a u II zoni 2.100,00 dinara. Povlašćena parking karta za taksi vozila sa stalnim parkiralištem za mesec dana iznosi 1.000,00 dinara a godišnja karta iznosi 10.000,00 dinara. Usluge uklanjanja neispravnog/havarisanog vozila sa stalnog parkirališta iznosi 4.000,00 dinara.

Građanima Kučeva u posljednjih godinu dana plate nisu rasle, ali su zato rasli životni troškovi. Osim rasta cena osnovnih namirnica, svaki mesec veće su i cene komunalnih nameta. Uveliko se priča po Kučevu kako je direktor JKP “Kučevo”, hotelu Rudnik otpisao dugovanja prema JKP “Kučevo” za 2,5 miliona dinara a u isto vreme se mnogim građanima Kučeva zbog neplaćenih komunalnih obaveza šalju javni izvršitelji. Jedino nije jasno ko je posle nelogičnog otpisa duga postao „teži“ i za koliko ili je pak ovo nagrada za scenario nelegalnog preuzimanja vlasti. Gde je tu vladavina prava i jednaskost pred zakonom? Da li je Kučevo postalo stecište korupcije i kriminala? Čije su institucije države u Kučevu i ko upravlja njima? Ko stoji iza bahatosti i bezobrazluka opštinskih čelnika Kučeva? Dokle će ići ovako? Pitanja su na koja građani Kučeva nemaju odgovor, kao što nemaju odgovor na to kako je protivustavno formirana vlast u Kučevu.

Građani Kučeva zbog ovakvog odnosa vlasti prema njima s pravom negoduju, jer na kraju, krajnji korisnik gotovo uvek povuče deblji kraj a to su građani.

Nejasno će ostati barem do promena, da li su nepotrebni, suludi i basnoslovno skupi projekti koje izvodi vlast u Kučevu posledica korupcije ili lošeg upravljanja, odsustva razvojne politike ili neuračunljivog trošenja para građana, ili jednostavno svega toga zajedno.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

40 Komentari

  1. Ono malo što je ostalo po selima, zaobići će Kučevo u još većem luku, sve što se ne mora obaviće drugde, nažalost izdavanje dokumenata i nešto od zdravstvenih usluga mora tu, dali će doći kraj ovim ludacima i divljanju. Zato se mladi ne vraćaju u svoja rodna mesta, odlaze kojekude, što naprednu bagratiju kao ne zanima, ali će na kraju da grizu sami sebe.

  2. Aj što odbornici idu protiv gradjana ali oni idu i protiv svojih ukućana rođaka i prijatelja. Šta je sa odbornicima, jel su drogirani ili pijani kad dozu ruku za sve sto im narede

  3. VELIKA BRUKA. NAROD NEMA STA DA JEDE A FUNKCINERI DIZU SEBI PLATE. NEK KUPE LEKOVE ZA SVE PARE SRAM IH BILO GAMAD JEDNA NEMOGU DA IH GLEDAM VISE. SVE SU IDIOTI

  4. Jedine koje nisu podržale pljačkaške odluke su odbornice Snežana Gržobić Pavlović i Kristina Jovanović. Svaka im čast što su uz narod koji ih je glasao.

  5. Ako Perišić duguje Kastrumu neka mu pokloni svoju kuću a ne naš buvljak,uzimao godinama robu od kastruma i nije plaćaju,to je prava istina a ne ono što baljezga onaj lopov Nikić!

  6. Naprednjacko-radikalski skup placenih odbornika koji su sramota za Kucevo. Dobili su fiktivne ugovore, peljese narod i podrzavaju mafiju. Kad dodju promene, vratice svaki dinar koji su uzeli. Doktor Rajcic je najgori predsednik u istoriji Kuceva uz rodjake Kecmana i bivseg robijasa Mikica. Sve po ugledu na bivseg robijasa Acu Karatistu koji
    je posle promena zavrsio karijeru u Kucevu. Sram ih bilo, sve su opljackali. Zato su i uzeli vlast da bi mogli da pljackaju

  7. Aca Karatista besplatno koristiti oba fudbalska terena, halu,, parking za pet vozila. Konobar Gargamel koji radi u hotelu placa ga komunalno a on tamo ne ide. Novica Janosevic je primljen u komunalno a nista ne radi. Ovo sto se desava u Kucevu je cisti kriminal i gradjani su na ivici nerava

  8. Komunalnu policiju mogu da imaju opstine gde sediste te opstine ima status grada.Od kada Kucevo ima status grada?Ovo o parking servisu i komunalnoj miliciji je tek smesno! Povecanje ionako velikih plata funkcionera je dno dna!!!

  9. Najlepše vas molimo ne dirajte više vašarište, jer nije to vaša dedovina bezobraznici jedni. To je jedino još malo ostalo kao uspomena na tradiciju Kučeva. Dajte vaše imanje i plačeve pa pravite šta vam je volja.

  10. Znaci od prisutnih 31 odbornik, 29 je glasalo za povecanje plata opstinarima, poklonili 20 ari placa na Buvljaku za Karatistime dugove Kastrumu, uveli su naprednjacku miliciju, i naplatu parkinga. Sto je mnogo, mnogo je! Svaka cast Kristini i Snezi, jedino one razmisljaju svojom glavom i zastupaju interese onih koji su glasali za njih. Posle ovoga, Janos, Ivan, Mikic, Somi i ostala djubrad me vise ne zanimaju.

  11. Ma oni se debelo zajebavaju sa nama, vredjaju i potcenjuju ovaj narod svakog dana, svakom izjavom!
    Narod i dalje trpi, ali sve ima svoje granice, pa i strpljenje!
    Kuku vama, ako narodu dogori fitilj, radice i motke i lasa i nimalo nece biti prijatno!

  12. Znate kako kune naš narod: ako su zaradili novac na pošten način, alalom da ga potroše, a sav ukraden i nepošten zarađeni novac da ga daju za lekove. Amin!

  13. Одакле да вам плаћамо паркинг? Јел сте отворили неко ново нормално радно место? Запошљавате се само ви и ваши рођаци, срам вас било!

  14. Hvala redakciji tpk newsa do nema jer da nije njih nikad narod ne bi saznao za njihove malverzacije i za njihovu pljačku građana.

  15. Poklanjate nasu dedovinu sram vas bilo. Polanjajte vasu dedovinu iz Bosne, Crne Gore i Hrvatske odakle ste došli kod nas da rukovodite a svi ste nepismeni i pokvareni od reda kao i nas zemljak Janosevic koji vas je sve ustolicio i unistio sve u Kucevu

  16. Kao i uvek, narušila sam jednoumlje u Skupštini. Nisam mogla da glasam za komunalnu miliciju koja ima ovlašćenja da primenjuje silu nad građanima, da upotrebljava palicu, fizičku snagu, suzavc, da pretresa građane, legitimiše i oduzima stvari…a sve u ime zavođenja komunalnog reda i pod komandom lokalne samouprave. Nisam mogla da glasam za ideju da nas biju po zakonu.
    Po svim tačkama navedenim u tekstu sam bila protiv jer tako štitim interes građana. Zakon je jasan, odbornik predstavlja građane u opštinskom parlamentu a NE političku partiju.

    1. Komunalna milicija nema ovlešćenje da bi nekog legitimisala i ostalo od gore navedenog.. Zna se koji je njihov posao 🙈🙈

    2. Bravo Snežana, vi ste narodni odbornik koja štiti i brani interese građana koji su glasali za Vas, a ne interese mafije.

  17. SNS odavno radi za svoj džep i to ne samo u Kučevu. Sada stvaraju svoju armiju da bi mogli da nas prisiljavaju da radimo za njih a ne samo da nas kontrolišu. SNS i SPS odbornici su dolazili na naše kapije da glasamo za njih a sada oni glasaju za našu štetu. Samo nas Sneža i Kristina nisu izneverile i prevarile iako nam na kapije nisu došle. Njima svaka čast a mi građani treba da podržimo njihovu borbu jer se bore za nas a nemaju nikakve lične koristi. Došlo je vreme kada treba da izaberemo stranu i nije teško. Sve je jasno.

  18. Svaka tebi čast Snežana, drži se hrabro i odvažno jer mogu samo da nas mrze i drugo ništa. Mi smo rođeni ovde, mi nemamo drugu državu za razliku od njih koji su sada na vlasti, njih uopšte ih ne interesuje kako žive ostali građani koji idu od vrata do vrata i traže po 1000 ili 2 da prežive još koji dan. Moramo da se borimo da sačuvamo bar nešto dok ne unište sve, a na dobrom su putu da to urade.

  19. Gospodine Janoševiću, da li si večeras slušao izlaganje tvog i mog predsednika u vezi stanja na Kosovu? Da li si čuo kad je rekao da su kosovske vlasti bili dužni da obaveste predsednika K. Mitrovice pre nego šalju policiju u tom delu Kosova. Da li si ti bio dužan da obavestiš 17. 08. 2020 atada aktuelnog predsednika opštine Kučevo, da ćeš da upotrebiš parovojnu policiju za nasilno preuzimanje vlasti? SRAM TE BILO DA TI SRAM BUDE.

  20. Nećemo da se smirimo dok ne najurimo mafiju iz Kuceva. Doktor Ivan Rajcic je izgleda samo mafijaški predsednik kao i njegov zamenik Nenad Mikic. Novica se zaglibio u mutne vode odavno. O Kecmanu da i ne govorim, nikad trezan. Sram ih bilo, jer smo zato glasali za njih da nas prodaju mafijasima. Smrdljivi Aca Karatista da komanduje Kucevom a kad je dosao u Kucevo nije ima za sta pas da ga ujede. Bio je obican bednik. Kako je stekao hotel, jel na posten nacin. Radio je sa mojim dedom u Zvizd vuko je gajbice i krao banane jer je bio zeljan da ih jede a sad izigrava mangupa na baterije. Nece ovo dugo pa ce da vidimo posle kom obojci a kom opanci. Sve je ovo Acino maslo

  21. Не заобилазите Новицу Јаношевића јер је он главни кривац за све ово што је снашло Кучево. Аца је рођени криминалац и то није ништа ни ново ни чудно, али сад је коловођа ЈАНОШ и тачка. Он ће бити најодговорнији за све недаће.

  22. Kučevo bi bilo mirno mesto bez djubreta crnogorca Perišića. Samo Koliko je ljudi prevario i kome je sve ostao dužan ni on sam ne zna. Znam sigurno da Bogu neće ostati dužan zbog svega sto je uradio u zivotu. Vratice mu se sve!!!

  23. Janosevic, Rajčić, Perišić, Mikić, Kecman i Šomi svojom pljačkaškom politikom će da najure sav narod iz opštine. Neka ostanu samo oni i njihove porodice samo će tada da jedu sami sebe. Sram ih bilo

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker