PREMINUO GLUMAC MIRKO BABIĆ: Odlazak čuvenog Dragojla iz serije Selo gori, a baba se češlja

Glumac Mirko Babić, koji je javnosti najpoznatiji po ulozi Dragojla u seriji „Selo gori, a baba se češlja“, preminuo je u 72. godini, javlja RTS.

Screenshot

Mirko Babić je bio prvak drame najstarijeg pozorišta u Srbiji, Knjaževsko-srpskog teatra. Gledali smo ga kao Šekspirovog Kralja Lira, Ivana Karamazova Dostojevskog, u Mihailovićevim „Tikvama“ i kao Čedu u Nušićevoj „Ministarki“.

Šira javnost najviše ga pamti kao Dragojla u seriji „Selo gori, a baba se češlja“, a ostaće upamćena njegova čuvena replika „Mislim, nemoj da se ljutiš“.

Mirko Babić je rođen u Kragujevcu. Sa diplomom beogradske Akademije za pozorište 1973. godine, umesto prestoničkih scena, izabrao onu sa koje su i pre njega u svet teatra uplovili najveći jugoslovenski glumci.

„Svaki susret sa Mirkom je bio iskren, lep, kratkotrajno-dugotrajan i pun emocija“, govorio je o Mirku njegov kolega, glumac Aljoša Vučković.

Nosilac je brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta „Joakim Vujić“, koju Knjaževsko srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti.

Takođe, nosilac je priznanja „Zaslužni građanin grada Kragujevca“, najvećem priznanju koje može dobiti jedan Kragujevčanin.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker