2. DECEMBRA: Preduzetnici, turistički radnici, ugostitelji, frilenseri i muzičari najavili protest

Udruženja preduzetnika, turističkih agencija, ugostitelja, frilensera i muzičara najavili su da će se 2. decembra okupiti na protestu ispred Ministarstva finansija kako bi ukazali na teško poslovanje privrede u vreme krize.

Ministarstvo finansija

Privrednici Srbije već duže apeluju na dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i bez krize, a do danas im nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve.

U isto vreme se promoviše “Bela knjiga” i strane investicije koje država subvencioniše našim novcem simultano sprovodeći represiju nad malim domaćim preduzetnikom, ističe se u pozivu za protest.

Oni zahtevaju pomoć ugroženim sektorima koji godinama izdašno finansiraju javni sektor, pravedan model uvođenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove, promenu poreskog sistema na pravedniji i transparentniji način.

Preduzetnici traže i zaustavljanje “maltretiranja privrednika sistemom reketiranja preko inspekcija”, obustavu novih parafiskalnih nameta kao što je eko-taksa i jednaku primenu zakona za sve.

U pozivu za protest, najavljen za 12 sati, učesnici se mole da poštuju epidemiološke mere i izričito se zabranjuje učešće političkih stranaka.

(Tpknews.com/Fonet)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker