BRZIM I EFIKASNIM ODLUKAMA: Rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u Ćovdinu

Ugradnjom priključka na filtersko postrojenje vodoizvorišta u Šetonju ovih dana rešen je višegodišnji problem u vodosnabdevanju meštana Ćovdina i okoline naročito tokom velikih poplava kada je dolazilo do zamućenja vode.

Predsednik SO Petrovac na Mlavi, Milanče Aćimović

Za izvođenje ovih radova bilo je zaduženo Komunalno javno preduzeće „Izvor“. Od sada će se i ovo područje tokom cele godine, bez obzira na vremenske neprilike, redovno snabdevati pijaćom vodom.

– Susretali smo se sa velikim teškoćama tokom obilnih padavina u ovom delu opštine. U tim prilikama morali smo stanovništvu da uskraćujemo vodu jer je zamućenost izvorišta bila velika. Ugradili smo jednu pumpu snage 15 kilovata koja spada u red modernijih, a pored toga obavljeno je i ispiranje dva rezervoara u Ćovdinu. Kako bismo imali podatke o trenutnim nivoima vode, bilo je neophodno uvođenje električne energije u jednom od rezervoara – , kaže Milenko Vićentijević, direktor KJP „Izvor“.

Inače sa ovog vodoizvorišta vodom se, pored meštana Ćovdina i Šetonja snabdevaju još i žitelji Velikog Laola i Petrovca na Mlavi.

Tokom izvođenja radova u Šetonju, vodoizvorište su posetili predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom SO Petrovac na Mlavi, Milančetom Aćimovićem.

– Ovo što se sada desilo u Ćovdinu trebalo je da se dogodi pre dvadeset godina da je ondašnja lokalna vlast imala razumevanja za predloge koji su dolazili iz mesne zajednice Šetonje. Oni su još tada ukazivali na ovaj problem i predlagali rešenja ali je inicijativa ostala bez rezultata. Od sada će sve biti drugačije, Ćovdin će imati kontinuirano snabdevanje kvalitetnom vodom. Bitno je takođe da je ovim činom, priključenjem na filtersko postrojenje, omogućeno i kontrolisanje utroška vode. U prilici smo da kontrolišemo količinu vode koja može da uđe u filtersko postrojenje i količinu vode koja iz filterskog postrojenja ide za naselja Ćovdin, Šetonje i dalje ka Velikom Laolu i Petrovcu na Mlavi – , istakao je, pored ostalog Aćimović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker