OBEZBEĐENJE PUCALO U SAMOODBRANI: Incident ispred diskoteke za mlade iz bivše SFRJ u Beču

U ovom klubu često gostuju pevači i muzičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i ostalih država nastalih na prostoru bivše SFRJ, a gosti su uglavnom mladi iz ovih država.

Nakon višemesečne istrage tužilaštvo u Beču odustalo je od suđenja pripadnicima obezbeđenja diskoteke Vilidž u glavnom gradu Austrije, koju najčešće posećuju građani sa prostora bivše Jugoslavije, pošto je u slučaju pucnjave u ovom klubu, utvrđeno da je upotreba oružja bila potrebna u samoodobrani.

Popularni noćni klub / Foto: Ilustracija

Kako se navodi, dvojica pripadnika obezbeđenja, čiji identitet nije saopšten, a koji su u noći 28. na 29. april pucali na jednog Iračanina starog 42 godine ispred diskoteke, neće biti krivično gonjeni, zaključak je bečkog tužilaštva.

Njihov advokat Aleksander Filip kazao je za medije da je potvrđena izjava jednog od njegovih štićenika koji je od samog početka tvrdio da se samo branio. Na osnovu istrage, atesta i analize materijalnih dokaza i video-materijala potvrđena je verzija obezbeđenja.

– Postupak protiv dvojice osumnjičenih je obustavljen – potvrdila je i portparolka tužilaštva Nina Busek.

Tužilaštvo je prvobitno najavljivalo da će podići optužnicu za pokušaj ubistva.

Glavni osumnjičeni proveo je više od šest nedelja u istražnom zatvoru, dok je drugi pripadnik obezbeđenja, neposredno posle ispaljenih hitaca, pobegao u inostranstvo, ali nije saopšteno u koju zemlju. On se tek nakon što mu je kolega izašao iz pritvora vratio u Austriju i predao se vlastima.

Iračanin, čiji identitet takođe nije saopšten, pogođen je sa četiri metaka, po dva metka iz pištolja oba pripadnika obezbeđenja. Meci su pogodili Iračanina u butinu i stomak, a on je i pored povreda uspeo sam da se odveze do bolnice. Tokom saslušanja u bolnici on nije želeo da policijskim inspektorima da iskaz o napadu.

POKUŠALI DA UPADNU U KLUB

Tokom istrage ispostavilo se da je ovaj Iračanin, zajedno sa još nekoliko osoba, pokušao da upadne u diskoteku, nakon što je prethodno na parkingu ispred diskoteke došlo do rasprave. Da bi odbranili sebe i objekat, kako je kasnije utvrdila istraga, pripadnici obezbeđenja ispalili su hice iz pištolja.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker