ULAZE U GENERALNI ŠTRAJK: Radnici “PSSS Požarevac” optužuju oca Dijane Hrkalović za zloupotrebu!

Zaposleni u “Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Požarevac” najavljuju da će od 21. septembra stupiti u generalni štrajk, sve do ispunjenja zahteva.

Štrajk upozorenja održan 10. septembra/Foto: M.V

Zaposleni traže ostavku direktora Daneta Hrkalovića i članova Skupštine tog preduzeća koje optužuju za zloupotrebu položaja i nesavesno trošenje sredstava preduzeća.

Pored neopozive ostavke direktora Hrkalovića, koji je otac nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, štrajkači traže ostavku predsednika skupštine Dragana Ignjatovića, kao i članova Ljubiše Stoiljković, Vesne Ljubisavljević i Dragane Urošević.

U saopštenju štrajkača, navodi se da su razlozi za ovakav potez zaposlenih višestruki jer postoji osnovana sumnja da je direktor Hrkalović u više navrata zloupotrebio položaj kao odgovorno lice čime je naneo ogromnu štetu “PSSS Požarevac”.

Blokada računa firme i nečinjenje da se isti odblokiraju, prethodno odbijanje direktora da se dogovori da u više mesečnih rata bude isplaćen dug izvršnom poveriocu, svesno i namerno dovođenje firme u tešku finansijsku situaciju, nenamensko trošenje sredstava, neizjavljivanje žalbe i neutuživanje po sudskim presudama i ispravkama sudskih presuda – samo su neke od optužbi koje zaposleni iznose na račun direktora Hrkalovića.

Zaposleni upozoravaju, takođe, da su “sumnjive isplate izuzetno velikih iznosa za naknadu štete po otkazu ugovora o radu Danetu Hrkaloviću, kao što su isplaćeni topli obroci, regresi i prekovremeni rad, iako zakon o radu kaže da je moguća samo isplata osnovne zarade”.

NIJE HTEO DA NAPLATI DUGOVANJA OD VLASTITE FIRME

Nenamensko trošenje sredstava i direktan sukob interesa direktora Hrkalovića, za koje su zaposleni još ranije optužili direktora, odnosi se između ostalog i na situaciju kada je izbegavao da naplati potraživanja od preko 400.000 dinara prema Stočarskoj zadruzi “DH stočar” čiji je on osnivač i gde je njegov sin Dejan Hrkalović direktor.

Komentar direktora Hrkalovića povodom zahteva za njegovu smenu nismo uspeli da dobijemo jer se na telefon Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac niko ne javlja.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker