SNS BOTOVI SNIMALI CEO SKUP: Održan šesti protest “1 od 5 miliona” u Petrovcu na Mlavi (VIDEO)

Na Gradskom trgu u Petrovcu na Mlavi, u subotu održan je šesti po redu protest “1 od 5 miliona”.

Screenshot

Na Gradskom trgu u 19 sati u Petrovcu na Mlavi, kao i prethodnih subota okupilo se oko 150 građana, ali se broj povećao tokom šetnje gradskim ulicama kada se koloni priključilo još pedesetak demonstranata iz Pokreta slobodnih građana na čelu kolone sa njihovim poverenikom iz Petrovca na Mlavi Nikolom Dinićem.

Okupljenima su se obratili Petar Mitov, student prava iz Beograda i Dragan Stajić Gaci, profesor fizičkog vaspitanja.

Pred početak protesta pristunim građanima obratio se Petar koji je prethodne subote bio ispred RTS-a i koji je sa tog događaja preneo svoje utiske prisutnima, između ostalog rekao je i da je policija stala na strani svojih građana i da nasilja i vandalizma nije bilo, a jedino polomljeno staklo će biti plaćeno. U međuvremenu, kako je preneo Petrovac info, dok je Petar držao govor na obližnjoj terasi pojavio se lokalni naprednjak iz Petrovca na Mlavi koji je poznat po tome da je šef “bot tima” iz Petrovca i koji je sve vreme snimao i pratio skup, Petar ga je pozvao da siđe dole i pridruži se građanima na skupu. Ali, s obzirom da je odlučio da se solidariše sa svojim vrhovnim šefom, sačekao je da građani krenu u protestnu šetnju, pa tek onda sišao.

Profesor Dragan je već na početku rekao da je svestan šta ga već sutra može snaći s obzirom na to da je stao i javno rekao šta ima, ali da ne žali jer želi da pre svega ispred svoje dece, svojih sugrađana, đaka stane jednog dana čista obraza, a ne pognute glave jer nije ništa uradio.

Govornici su istakli i glavne probleme, a neki od njih su zapošljavanje preko partijske knjižice, odlazak mladih iz Srbije, medijski mrak…

Na trgu su se pojavili i prosvetni radnici iz osnovne škole “Bata Bulić” i srednje škole “Mladost”. Petnaestak hrabrih nastavnika i profesora su šetali sa ostalim građanima.

Preko 200 okupljenih građana je posle obraćanja prošetalo centralnim ulicama Petrovca na Mlavi uzvikivajući parole „Vučiću Lopove“, „Izađite napolje“, „Lopovi“ i druge.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker