Gradonačelnik Grada Požarevca obišao radove po gradskim i seoskim mesnim zajednicama

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove u selu Prugovo, mesnim zajednicama Sopot i Bulevar.

Foto: Promo

U Prugovu su meštani dočekali gradonačelnika i njegov tim i ovom prilikom zajedno su obišli dve ulice koje su nedavno završene. Reč je o ulicama Aleksandra Đurića i Miloša Savića ukupna dužina asfaltiranih ulica je 380 metara širine 4 metra a vrednost je 3 617 700 dinara.

Meštani Prugova su zadovoljni investicijama i zahvalili su se lokalnoj samoupravi na urađenom zato što u prethodnim godinama nije bilo investirano koliko je u poslednje dve godine. Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao da ovo gradsko rukovodstvo ne razdvaja seoske i gradske mesne zajednice po pitanju investicija i da će tako biti ubuduće.

Prugovo / Foto: Promo

Nakon Prugova, Spasović je sa saradnicima obišao MZ Sopot gde je završena ulica Ernesta Hemingveja dužine 118 metara širine 2,8 metara vrednosti 1 359 763 dinara. U ovu ulicu je po prvi put uveden asfalt i to je treća ulica u Sopotu koja je po prvi put urađena. Od građana iz ovog dela Požarevca smo čuli da je ulica kvalitetno urađena po svim propisima i standardima što podrazumeva ivičnjake i prilaze dvorištima. Maja Smiljković iz ove mesne zajednice se zahvalila gradskom rukovodstvu na investicijama koje su realizovane po prvi put. Pored ulica u Sopotu se uveliko radi i na širenju toplifikacione mreže.

Prugovo / Foto: Promo

U Mesnoj zajednici Bulevar radi se na rehabilitaciji trotoara u ulici Bože Dimitrijevića u dužini od 323 metra širine od 3 do 4,5 metra a sama površina trotoara je preko 1000 kvadratnih metara vrednost investicije je 2 646 680 dinara. Predstavnici saveta Mesne zajednice Bulevar, koja zahvata i sam centar grada, zahvalili su se gradskom rukovodstvu na brojnim investicijama u ovoj gradskoj mesnoj zajednici. Gradonačelnik Bane Spasović je rekao da je u ovom periodu investirano dosta sredstava u mesne zajednice koje su bile zapostavljene u prethodnim godinama.

U Sopotu su urađene ulice gde nikada nije bilo asfalta i uvodi se toplifikacija. U Mesnoj zajednici Bulevar urađene su brojne frekfetne ulice koje koriste svi građani Požarevca. Gradonačelnik je najavio da će se u narednoj godini uraditi nadvožnjak u Bože Dimitrijevića i zaobilaznica kod Kostolca u saradnji sa republikom.

Bulevar / Foto: Promo

Zaobilaznica kod Kostolca već godinama nije završena ali su preduzeti odgovarajući koraci ka reševanju tog problema. U krajnjem slučaju, grad će finansirati obilaznicu u saradnji sa republičkom direkcijom za puteve u odnosu 50:50 odsto a vrednost je oko 60 miliona dinara.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker