Pet predstava amaterskih pozorišta u Velikoj sali CZK „Požarevac“

Pozorišni festival posvećen poznatoj glumici, rođenoj požaevljanki, Živki Matić, održaće se po 11. put.

Pet prestava na Smotri amaterskih pozorišta Podunavlja i Pomoravlja održaće se na Velikoj sceni požarevačkog Centra za kulturu. Festival počinje u ponedeljak 26. novembra i trajaće pet dana. Proglašenje pobednika i dodela nagrada biće u petak 30. novembra, kada će u njihovu čast biti odigrana predstvava „Buba u uhu“ u izvođenju „Teatra 13“ iz Blaca, koju je režirao Zoran Cvetković.

Takmičarski deo festivala otvoriće predstava „Kraj vikenda“ koju će izvesti glumci-amateri Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela u režiji Đokice Miljkovića. Naredna predstava na Festivalu biće „Kokoška“ glumačkog ansambla Gradskog pozorišta iz Jagodine, koju je režirao Velimir Mitrović.

Trećeg dana požarevačkoj publici predstaviće se „Castellum“ iz požarevačke Gradske opštine Kostolac sa predstavom „Hamlet u selu Mrduša Donja. Ovu predstavu režirao je Fuad Tabučić. U četvrtak, poslednjeg takmičarskog dana učestvovaće smederevsko pozorište „Kreativni haos, sa predstavom „Murlin Munro“ u režiji Zorana Cvetkovića.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker