SUĐENJE U TRSTU: Dragoslav Kostić osuđen na 16 godina i 6 meseci zatvora za ubistvo Slavice Kostić iz Kučeva

Viši sud u Trstu osudio je Dragoslava Kostića (62) iz Kučeva na 16 godina i 6 meseci zavora, zbog ubistva Slavice Kostić, takođe iz Kučeva, koje se dogodilo pre godinu dana.

Dolazak Dragoslava Kostića na suđenje / Foto: Lasorte

Ovo je prvostepena presuda i obe strane imaju pravo žalbe, po dobijanju pisanog otpravka presude. Viši sud dosudio je i odštetu za Slavičinu decu, ukupno 200.000 evra, koje osuđeni mora da plati, mada je odštetni zahtev koje su sudu podnele Slavičina ćerka i majka iznosio 450. 000 evra. Kao avans, on im je dao kuću u Trstu, vrednu 80.000 evra, koju je ranije poklonio Slavici, ali je 15 dana pre ubistva uspeo sudski da je povrati. Za teško ubistvo, Kostiću je pretila kazna od 30 godina, ali je njegov advokat, Đanfranko Grisonich, uspeo da ovu kaznu skoro prepolovi.

Sud u Trstu

Tokom suđenja, na završnoj reči, Kostić je priznao delo za koje se tereti, a utvrđeno je da je u trenutku izvršenja bio svestan težine tog dela, ali da je to uradio u stanju afekta. On je zločin počinio u noći između 24. i 25. aprila prošle godine, u kući u Trstu koju je ranije poklonio Slavici. Ona je u ovoj kući boravila kad je povremeno dolazila, kako bi preko jedne agencije brinula o starijim ljudima. U toj kući njih dvoje su zajedno živeli od 2000. do 2014. godine, kada su se razveli. Iz prethodnog braka Slavica ima sina i ćerku, koji žive u Kučevu, a Dragoslav dva sina i ćerku koji su u Italiji.

Ubijena Slavica Kostić

Slavica je 24. aprila krenula iz Kučeva na tromesečni rad u Trst, ali se od tada nije javljala sinu Nikoli (22), ćerki Neveni (18) i nevenčanom suprugu Velji Tomiću (48), koji su prijavili njen nestanak. Međutim, istragom je utvrđeno da je Dragoslav, koji godinama radi u Trstu, odmah iz Kučeva pošao za njom i ubio je nožem već sledećeg dana. Motiv zločina bila je ljubomora, jer nije mogao da podnese to što ga je ostavila. Posle zločina vratio se svojim autom u Kučevo i onda ga zapalio, kao i pasoš u njemu, misleći da tako neće biti otkriveno da je odlazio iz zemlje. Međutim, nadzorne kamere su ga snimile na granici, pa je uhapšen posle odlaska u Italiju, 22. maja.

Zatvor u Trstu

Priznanje

Posle hapšenja, Kostić je policiji priznao šta je uradio i odveo ih do mesta na brdu kod Trsta, koje se nalazi na teritoriji Slovenije, gde je ostavio Slavičino telo, ali bez odeće. On je u Kučevu živeo sam, u kući na sprat na periferiji grada. Sa Slavicom nije imao decu, a iz prethodna dva braka ima ćerku i dva sina.

Majka nezadovoljna

Slavičina majka Milada nezadovoljna je presudom. “Taj zlotvor mi je ubio ćerku i dobio malu kaznu za to. Moja sestra, koja radi u Vićenci, rekla mi je da su u Italiji blage kazne za takva dela, pa Italijani često ubijaju svoje žene”, rekla je Milada, koja je od prvog dana sumnjala da joj je bivši zet ubio ćerku.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker