PRIZNAO DELO: Požarevljanin osuđen na 2,5 godine zbog dilovanja droge!

Nenad Petković (34) iz Požarevca pravosnažno je osuđen pred Višim sudom na 2,5 godine zatvora zbog dva krivična dela.

Marihuana – ilustracija

Za držanje opojnih droga osuđen je na 2 godine i 2 meseca, a za omogućavanje uživanja opojnih droga 6 meseci. To je ukupno 2 godine i 8 meseci, ali po zakonu ukupna kazna se ne obračunava prostim sabiranjem, već se uvek donosi odluka manja od zbirne kazne, pa je u ovom slučaju dosuđena kazna od 2 godine i šest mesci. Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je optuženi sklopio sa Višim tužilaštvom, na predlog svog branioca.

Petković je uhapšen 4. maja ove godine, jer je u njegovoj kući u Petrovačkoj ulici u Požarevcu pronađeno 470 grama marihuane. Pošto nije bilo dokaza o prodaji, on je optužen samo zbog držanja droge. Tada je izjavio da marihuanu ne prodaje, već ona služi za lečenje njegovog oca. Ipak, kasnije je optužen i za omugućavanja drugim licima uživanja droge, pa je posle optužnice prihvatio predlog branioca i priznao delo.

U pritvoru je bio od 4. maja do 19. novembra i taj period biće mu uračunat u kaznu.

Inače, od 1. decembra pooštrene su kazne, pa se dobija od 3 do 10 godina zatvora i za držanje veće količine droge kao u ovom slučaju, ne samo za prodaju droge. Petkovića, koji do sada nije bio osuđivan, je zahvatio stari zakon, otud blaža kazna.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker