Potpisan ugovor o donaciji japanske ambasade za vrtić u Žagubici (VIDEO)

U Ambasadi Japana u Beogradu, u utorak, 28. februara, potpisan je Ugovor za realizaciju projekta za opštinu Žagubica, a dobitnik sredstava je PU ‘’Poletarac’’.

Screenshot

Ugovor su potpisali njegova ekselencija ambasador Japana u Republici Srbiji Đuići Takahara i Vanja Milutinović, direktor PU ‘’Poletarac’’, kao dobitnik sredstava, a potpisivanju Ugovora prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Predrag Ivković. Pored Žagubice, sredstva je dobilo još sedam opština u Srbiji.

Prisutnima se najpre obratio njegova ekselencija ambasador Japana u Republici Srbiji, gospodin Đuići Takahara i tom prilikom istakao da je Ambasada Japana od 1999.godine direktno podržavala projekte koje su realizovale lokalne samouprave, nevladine organizacije, škole i zdravstvene ustanove. Do sada je realizovano 199 projekata, a od svih ovogodišnjih korist će imati gradovi i opštine, istakao je gospodin Takahara i dodao da Vlada Japana prepoznaje potrebu da se poveća pomoć kojom će se smanjiti razlike između velikih gradova i drugih delova zemlje, jer se na taj način podstiče i razvoj Srbije. Ambasador je svoj govor zaključio željom da će realizacijom ovih projekata prijateljski odnosi između Srbije i Japana još više ojačati.

Ispred dobitnika sredstava iz Žagubice, PU’’Poletarac”, ambasadi Japana zahvalila se direktor PU ‘’Poletarac’’ Vanja Milutinović.

Vrtić u Žagubici je jedan od retkih u Srbiji koji je zahvaljujući lokalnoj samoupravi besplatan za sve mališane. Realizacijom ovog projekta njihov boravak će biti još lepši, a odrastanje kvalitetnije, s obzirom na to da će dobiti i novu kuhinju, prozore na vrtiću i toalet. Sredstva opredeljena ovom prilikom iznose više od šest i po miliona dinara i imaće veliki uticaj i na budžet opštine, imajući u vidu da se radi o više nego značajnim sredstvima, istakao je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica i zahvalio ambasadi Japana.

Ceremoniji potpisivanja ugovora su pored predstavnika ambasade i predstavnika opština, potpisnika ugovora, prisustvovali i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker