KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG SMRTI BEBE: U požarevačkoj bolnici sledi unutrašnja kontrola

Protiv osoblja Opšte bolnice u Požarevcu krivičnu prijavu za ubistvo deteta najavili su bračni par Marina i Darko Savić.

Požarevačka Opšta bolnica

Komisija koju je formirala naša bolnica utvrdiće šta se desilo 23. marta i da li je prilikom lekarskog pregleda došlo do pucanja vodenjaka ili ne, rekao je, za “Novosti”, dr Danko Nikolić, v. d. direktora Opšte bolnice u Požarevcu.

Protiv osoblja ove bolnice krivičnu prijavu za ubistvo deteta najavili su bračni par Marina i Darko Savić.

Marina je pre dva dana podnela zahtev požarevačkoj bolnici da utvrdi ko je kriv za smrt njenog sina i da porodici u roku od tri dana ustupe posmrtne ostatke radi sahrane. Kako tvrdi, u bolnicu se javila 23. marta, u 18. nedelji trudnoće, jer je malo prokrvarila. Prethodnog dana na redovnom ultrazvuku sve je bilo u redu. Tokom pregleda u bolnici, po njenim rečima, lekarka joj je probušila vodenjak, nakon čega su joj dali injekciju za izazivanje porođaja.

Savići su na sastanku sa menadžmentom bolnice, ove nedelje, imali uvid u medicinsku dokumentaciju i tvrde da se neke stvari ne poklapaju, počevši od vremena prijema do toga ko ju je primio i pregledao.

– U ovom slučaju došlo je do pobačaja, a ne do porođaja. Sa 17 punih nedelja mi još nemamo formiranu bebu. Šta se tačno desilo znaćemo kada Komisija sačini izveštaj, a to će biti tek krajem sledeće nedelje. Posle toga možemo da obavestimo javnost – kaže dr Nikolić.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker